marcinbro napisał/a:jednak zawodność tego sprzętu i jego mimetyczność nie pozwala mi do końca traktować go poważnie
marcinbro napisał/a:Stad myślę o kupnie jakiegoś bardziej PRO średniego formatu , mam tylko ogromny dylemat , bo z tego co widzę, inne systemy nie proponują kwadratowego kadrowania . tylko 6x4 albo 6x7 .
marcinbro napisał/a:poza tym w psixie mam trzy świetne szkła czj 50mm , standard 80mm i 180mm
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
SQ6GIT napisał/a:. Co konkretnie nie działało u Ciebie?
modern art = i could do that + yes, but you didn't
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Idzie znaleźć. Coraz ciężej, ale mozna.PK napisał/a:ciężko trafić na niewyeksploatowany egzemplarz,
Nieprawda. To jest naprawialne i to łatwo i szybko. A w dodatku akurat ta usterka zależy prawie wyłącznie od sposobu obsługi. Zresztą nie tylko w Sixach to występuje. Dlatego piszę o koniecznej konserwacji co kilka latPK napisał/a:"raz pożyczony Psix już zawsze będzie nakładał klatki"
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Z20, Ricoh KR-10x, K100DS ,Psix + szkła
rafalartur napisał/a:P645 z przejsciowka z Psix.
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
rafalartur napisał/a:a w moim Psix po kilku rolkach znowu poszly czasy i migawka.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:rafalartur napisał/a:a w moim Psix po kilku rolkach znowu poszly czasy i migawka.
Miałem tak. Po trzeciej wizycie w serwisie okazało się, że była pęknięta płyta główna (coś, do czego wszystko w środku jest przykręcone).
Z20, Ricoh KR-10x, K100DS ,Psix + szkła