Foto: K1000, MZ7, K110D, A 20/2.8, A 50/1.4, FA 80-320/4.5-5.6, FA 28-80/3.5-5.6
Astro: 820/6.5, SMC XW 3.5, 5, 20, 30mm
luhso napisał/a:W K10d nie zauważyłem tej przypadłości.
K-m + AF200SA + podstawowe szkiełka + małe muzeum w szafie
Przy 60 minutach, z NS czysto. (Fakt, było to podczas dosyć chłodnej nocy- 10 stopni- ale to chyba nie ma znaczenia).pawelek-79 napisał/a:No co ty mówisz? Przecież to jest jeszcze gęstsze CCD !
anatol1 napisał/a:Może lepiej zrobić w którejś ściance otwór i zamontować w nim wentylatorek![]()
anatol1 napisał/a:płytka miedziana, lub ołowiana doskonale unieruchomi
matrycę, a przy pierwszym wstrząsie ją urwie.
luhso napisał/a:Przy 60 minutach, z NS czysto.
Coś mi świta, że w K20D jest taka możliwość, ale nie całkowicie.pawelek-79 napisał/a:Czy w K20D lub K7 na prawdę nie da się wyłączyć odejmowania ciemnej klatki po zrobieniu długiej ekspozycji?
NR- przepraszam. Ale, bez też robiłem, i czasy 4-5 minut nie były problemem.pawelek-79 napisał/a:Z NS czy NR.
luhso napisał/a:NR- przepraszam. Ale, bez też robiłem, i czasy 4-5 minut nie były problemem.
amas napisał/a:Prawdopodobnie po prostu matryca się rozgrzewa i od którejś klatki z kolei sytuacja się ustabilizuje (co jest raczej marnym pocieszeniem).
luhso napisał/a:Coś mi świta, że w K20D jest taka możliwość, ale nie całkowicie.
luhso napisał/a:Coś mi świta, że w K20D jest taka możliwość, ale nie całkowicie.
luhso napisał/a:A Jak to się ma z FF?
luhso napisał/a:Jak naświetlać lepiej, na wysokim, czy niskim ISO? Oczywiście mowa o astro.