Minolta XG-M | X-500 | X-300 || Rokkor 55/1.7 | Rokkor-X 50/1.7 | Rokkor 45/2
Już miałem pisać że dlaczego nie którąś MZ'tkę ale po tym zdaniu to rzeczywiście tylko Nikon, Pentax olał standard, dla niego jest to ogniskowa dla zamożnych, podczas gdy powinna być dla wszystkich (zarówno 50mm na analogu jak i 35mm na cyfrze).jiro napisał/a:Zeby mial dobra 50-tke, na ktora nie musialbym wydać zbyt wiele.
Yashica Mat124, Canon 100d
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Jeśli bez AF to tradycyjnie polecam Olympusa np.OM-1, OM-2. Zuiko 50/1,8 jest bardzo dobrym szkłem, stosunkowo łatwym do dostania i tanim (szczególnie na e-bay'u) Korpus OM-1 w dobrym stanie jest nie do zdarcia, a wizjer lepszy od Pentaksa o rząd wielkości.
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Lepszy w czym i kto ustala te rzedy?Dada napisał/a:a wizjer lepszy od Pentaksa o rząd wielkości
pozdrawiam,
dzerrry
I wielkością i jasnością.dzerry napisał/a:Lepszy w czym
Dada, sorry, ale jestem ostatnio ciety na sprzetowe voodoo. Lepszy od kazdego Pentaksa, czy tylko K1000 na przyklad?Dada napisał/a:I wielkością i jasnością.
pozdrawiam,
dzerrry
Dada napisał/a:Wszystkie działają na zwykłych, co najwyżej lekka poprawke trzeba dołożyć ok. 0,3 EV
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Nie, bo jestem lewoocznyDada napisał/a:Z otwartym drugim okiem ?
pozdrawiam,
dzerrry
Dada napisał/a:Wizjer mniejszy i ciemny
Dada napisał/a:dużo plastiku
Dada napisał/a:Jakbyś chciał OM-1 z małą wadą, to możemy pogadać.
Dada napisał/a:35/2,8 jest fajny, zgrabny i ostry, ale nie jest szczytowym osiągnięciem Olka.
Ma, poziomy. Matówki zresztą są wymienne banalnie prosto (tylko trzeba je miećdan napisał/a:nie ma klina
ja też, ale urok wizjera w OM -1, 2, 3, 4 polega na tym, że obudowa pryzmatu jest minimalna i jak patrzysz lewym ( czy prawym ) okiem w wizjer, to drugie możesz miec otwarte i widzisz w sposób ciągły i stereoskopowo. A powiększenie w wizjerze jest takie, że widzisz to samo, w tej samej wielkości. Faktycznie dla prawoocznych jest trochę lepiej, ale dla lewoocznych też się da.dzerry napisał/a:jestem lewooczny
Minolta XG-M | X-500 | X-300 || Rokkor 55/1.7 | Rokkor-X 50/1.7 | Rokkor 45/2
nawet od tego wizjera w Pentax LX?jiro napisał/a:OM-1 w dobrym stanie jest nie do zdarcia, a wizjer lepszy od Pentaksa o rząd wielkości.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Przeciez cały czas jesteśmy.jiro napisał/a:wracajac do tematu...
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
I wszystko jasneDada napisał/a:Powiedzmy, że LX mu dorównuje.![]()
pozdrawiam,
dzerrry
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP