arawicz  Dołączył: 11 Mar 2007
Gdzie kupić ładowarkę do akumulatorów do K7?
Dobrzy ludzie, skradziono mi plecak a w nim m.in.: ładowarkę do akumulatorów od K7 (Pentax D BC90E) - jak się okazuje, nie do kupienia nigdzie :/

Jeśli ktoś ma na sprzedaż, może pożyczyć lub wie kto, gdzie ma taką na sprzedaż... bardzo proszę o pomoc (artur@mfk.com.pl - 606 436 555).

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
arawicz, daj ogłoszenie na giełdzie.

A pytałeś u dystrybutora?

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
a to nie taka?
https://ssl.allegro.pl/search.php?string=D-LI90&category=8865&category=8878

w specyfikacji stoi akumulator D-LI90 :?:

jorge.martinez napisał/a:
arawicz, daj ogłoszenie na giełdzie.

A pytałeś u dystrybutora?

pytałem...

[ Dodano: 2010-07-23, 09:07 ]
jitt napisał/a:
a to nie taka?
https://ssl.allegro.pl/search.php?string=D-LI90&category=8865&category=8878

w specyfikacji stoi akumulator D-LI90 :?:

hmmm....dzięki za link, z opisu wynika, że niby to jest to choć po ilości blaszek na zdjęciu bardziej wygląda na ładowarkę do K20 :)

Chyba trzeba zamówić ;)

Jeszcze raz bardzo dziękuję.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Niezły dystrybutor, że nie można u niego kupić ładowarki...

A ładowarkę mozna kupić w wielu sklepach internetowych, tzn. o ile jest na stanie, a nie tylko na stronie www. Inaczej to ebay lub pentax-store. Albo pozostają zamienniki.

No właśnie zamienników do ładowarek do akumulatorów do K7 nie ma jeszcze... o dziwo! Powerstation Ultima II (niby "all for Pentax!") niestety kończy się na K20. Swoją drogą, to słaby ruch ze strony Pentaxa, że każdy korpus ma inne akumulatory i człowiek jeździ z różnymi zasilaczami... wrrrr.

Niestety, coraz częściej myślę o zmianie systemu. Dostaję szewskiej pasji, że jako osoba utrzymująca się z produktów Pentaxa, która wsadziła w sprzęt co najmniej średniej klasy samochód jestem serwisowany jak "właściciel małpki" - każdy ma w dupie, że terminy, zlecenia, kalendarz... sprzętu zamiennego, na czas naprawy nie ma (jak się zapytałem, to musiałem poczekać kilka minut aż powstrzymany zostanie atak śmiechu), terminy po 3-4 tygodnie... i teraz ta głupia, malutka ładowarka. Można ją kupić w zestawie z K7 ;)

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Bo duze firmy fotograficzne, a zwłaszcza Pentax nie utrzymuje się ze sprzedaży sprzętu "pro", tylko z małpek itd.

Miałem ostatnio duże ścięcie z serwisem Sigmy i skończyło sie u dystrybutora (jak narazie bardzo rozsądnie). Rozmowa z brand managerem K-consult wywołała u niego trochę zdziwienia i obietnicę poprawy traktowania użytkowników sprzętu innego niż małpki... pożyjemy, zobaczymy.

Makler  Dołączył: 09 Mar 2009

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
arawicz, Kup sobie hahnel unipal. Jedna do wszystkiego.

Skocz do: