Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Był Pentax, był Nikon, Jest
5D mark II / 28-70 2.8 L / 50mm 1.4/ Speedlite 580EX
K100D Super + KIT z CPL marki KING + Pentacon 135/2.8 + pentacon 50/1.8 + helios (weteran, cały w rysach)
Lampa : TOPCA 325CS
sledzik napisał/a:hmm, a może by tak zrobić osobny katalog ? coś ala galerię z folderami, kazdy folder= inny obiektyw, dane zczytywane z exifu i/lub pisane w podpisie dodatkowo.
da rade cos takiego zrobic, pracy wiecej moze ale odciazymy tym forum.
K100D + FA 35/2 | Super A + SMC-A 50/1.7
opiszon napisał/a:Wito76 napisał/a:
Marzy mi się baza sampli, coś jak na Pbase.
skoro jest Pbase i pixelpeeper
rozumiem że większy problem jest w przypadku sampli ze starych szkieł, ale to chyba można łatwo wychwycić w wątku o bokehu
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
gorky napisał/a:
Wydaje mi sie ze mozna by bylo wykorzystac do tego celu zdjecia z tego watku, tylko trzebaby sie podzielic praca - np po dziesiec stron na osobe.
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Wito76 napisał/a:Opiszon mnie zgasił i tyle
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:tak naprawdę wystarczyłoby gdyby można było wyszukiwać treść w jednym konkretnym wątku
chciałbym zobaczyć bohek z Komury
właziłbym do tego wątku, klikał w hipotetyczny przycisk - "szukaj w tym wątku" wpisywał Komura i delektował się samplami
prawdopodobnie zdecydowanie mniej pracochłonne niż dzielenie tego behemota na podwątki i potem utrzymywanie osobnych wątków dla każdego szkła
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Zgadzam sie. Jak u konkurencji, z tym że same sample czasem nie wystarczają i te 2 zdania komentarza by sie czasem przydaly. Tylko czy to wypali znając nasze offtopowe zmanierowanie...Markus napisał/a:Sztywny podział z dokładną nazwą obiektywu jest o wiele lepszy.
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
Markus napisał/a:Wyszukiwanie w 1 wątku jest do kitu.
Wstarczy jak ktoś napisze że ten ........ bokeh jest podobny do ........
i już wyniki wyszukiwania są do d........
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
MateuszG napisał/a:powinien być nowy dział a tam tematy (nazwy obiektywów) wchodzimy do danego tematu np. "Tamron 70-300" a tam same bokehy w/w obiektywu
sledzik napisał/a:coś ala galerię z folderami, kazdy folder= inny obiektyw, dane zczytywane z exifu i/lub pisane w podpisie dodatkowo.
gorky napisał/a:Trzebaby tylko poprosic kolorowych o wydzielenie podforum na te szczegolowe tematy, tak zeby nie robic balaganu.
Markus napisał/a:Każdy obiektyw miałby 2 zakładki / 1. opinie / 2. sample
opiszon napisał/a:- kto będzie zakładał wątki dla obiektywów których jeszcze tutaj nie ma
rbucz napisał/a:oże odzielne wątki dla poszczególnych obiektywów byłyby najłatwiejsze do zrobienia. Wrzucając fotki z obiektywu którego jeszcze nie było , zakładałoby się nowy. Jak ktoś by wrzucił fotki do niewłaściwego wątku, moderator mógłby je przenieść we właściwe miejsce, jak również scalać wątki które ktoś zdublował, choćby inaczej pisząc nazwę. Tak jak to jest dziś z innymi postami.
Markus napisał/a:1. Typ : stałka / zoom
2. Ogniskowa / zakres ogniskowych:
3. Nazwa obiektywu (napis na obiektywie)
4. Światło obiektywu.
Markus napisał/a:Każde kliknięcie nowy temat w tym wątku otwiera specjalny formularz zawierający opisane w poście wyżej pola....
K10D był. 1100D jest.
Galeria Digart
Galeria P@PL
void napisał/a:Mi się niezmiernie podoba jak to jest zrobione tutaj:
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/index.php
U nas z bokehem :)
opiszon napisał/a:a dlaczego ograniczać się do bokehu
już kiedyś wspominałem o wiki