Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
Dostawa FA 50/1.4
Dostałem informacje z dwóch niezależnych źródeł, że ma się u nas pojawić partia FA 50/1.5. Jako jeden z możliwych pkt. docelowych wskazano mi warszawski Aster-Foto, ale możliwe, że i w Pstryk'u coś będzie. Chodzi o mniej więcej następny tydzień lub dwa. Zainteresowanych proszę o zwrócenie uwagi :)

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Mertz napisał/a:
że ma się u nas pojawić partia FA 50/1.5

primo, 1.4

secundo, chyba na szyjach japonskich turystów :-P :-P

Mertz  Dołączył: 24 Kwi 2006
alkos napisał/a:
primo, 1.4

:)

alkos napisał/a:
secundo, chyba na szyjach japonskich turystów

Może nie będzie tak źle - dostałem takie info wczoraj - oddzielnie z Pstryk'a i Apollo, więc może-może...

Bronek  Dołączył: 04 Wrz 2006
no to chlopaki i dziewczyny, szykujcie kaske. Szczegolnie ci dotknieci przez FF ;-) . To jest bardzo dobre szklo.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Mertz - a FA 35/2 przypadkowo nie pojawi się?!?!? Chętnie bym łyknął coś takiego...

Pozdrówka
Marucha

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
No i co? We wtej Warszawie są te szkła? Gdzie? Po ile???

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
W Pstryku pokazały się właśnie standardowe smc-fa 50/1,4
cena jak to w Pstryku niemała 1349 zł.
a ostatnio u nich ten obiektyw kosztował 1199 zł. :evil:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
e tam, wolalbym 35/2 za ta kase

Luka masz rację. pogłupieli z tymi cenami. jeszcze kilka takich dostaw i cena tej 50 dojdzie do ceny 43/1,9 :mrgreen:
w Rosji można kupić nóweczki po 1000 zł w przeliczeniu na nasze, a np. 16-45 DA za 1350 zl, a u nas ...... szkoda gadać.
Zresztą zobacz tutaj

http://www.pentar.ru/cata...33869037585.htm

ceny na wszystko niższe niż u nas :roll:

asklop napisał/a:
ceny na wszystko niższe niż u nas

bo i rynek wiekszy. moze jakis prywatny import? ;]

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Asklop - czy obecnie przebywasz w Moskwie? Zobaczyłem na tej stronie, że FA 35/2 jest w ofercie. Czy mógłbyś - jeżeli nie sprawiłoby to kłopotu - zapytać ich o dostępność tego szkła? Ja nie za bardzo daję radę w tym języku...
Z góry dzięki.

Pozdrówka
Marucha

na ile się orientuję czytając ich fora to Pentar (przedstawiciel Pentaxa w Rosji) ma po prostu lepiej podpisane umowy, no i sprzęt idzie bezpośrednio z Japonii, a nie jak u nas z Niemiec przez pośredników.

ostatnio sprzedawali smc 77/1,8 limited za 700 € :-P

[ Dodano: 2007-01-22, 23:29 ]
Marucha , nie ma problemu, postaram sie do nich jutro zadzwonić i jutro ci odpiszę

[ Dodano: 2007-01-22, 23:31 ]
ale powiem wam dla ciekawości, że przedstawicielstwo Pentaxa znajduje się w Sankt Petersburgu a nie w Moskwie.
Jak mają na stanie to dostawa do Moskwy to kwestia 1 dnia

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
Bajońskie sumy, pospadali z księżyca chyba. Aż mi się chce jechać stopem do Szwajcu w takiej sytuacji.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
apropos:
l_uka napisał/a:
moze jakis prywatny import?

pytanie teoretyczne: co trzebaby zrobić (oczywiście oprócz posiadania odpowiedniej ilości gotówki) jesli cos takiego byloby w ogole mozliwe aby zorganizować import obiektywow/akcesoriow/aparatow? pentaksowych z pominieciem dystrybutora? ciekawe czy byloby to oplacalne? zysk moznaby przeznaczac na organizacje PPD/wystaw forumowych/druk gadzetow/kalendarzy/ itp. itd.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
sołtys, masz na myśli oficjalny import i dystrybucję na terenie Polski?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
sołtys, fajny pomysł, możnaby się zainteresować oficjalnym importem np. 20 jednakowych szkieł. Myślę, że zakup różnych pozycji asortymentowych może być problematyczny, ale zamówienie kilkunastu jednakowych przedmiotów to już chyba łatwiej. Gdzie się dowiedzieć-nie wiem, ale chyba najłatwiej USA lub Japonia.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Zdano, tak dokladnie :roll: czy jest to w ogole mozliwe aby obejsc apollo, obejsc pentax jurop i sprowadzac bezsposrednio z Japonii?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
sołtys napisał/a:
czy jest to w ogole mozliwe aby obejsc apollo, obejsc pentax jurop i sprowadzac bezsposrednio z Japonii?

Czy aż z Japonii, tego nie wiem? Musielibyśmy znać ceny hurtowe, cło, transport. Na terenie Europy byłoby to łatwiejsze. Największy problem to ilość zakupionego towaru i zbyt na terenie Polski. W luźnych rozmowach wszyscy bardzo chętnie byśmy kupili gadżety do Pentaksa tylko czy nas stać na te zakupy.
Na początku lat 90 myślałem nad dystrybucją Pentaksa w Polsce, ale niestety nie miałem możliwości finansowych. Myślę, że na PPD będzie okazja porozmawiać na ten temat.

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Pisalem kiedys w ktoryms watku, o sprowadzaniu sprzetu Pentaksowego. Ale bylo zero propozycji na ten temat. U mnie jest sprawa aktualna. Moge przslac cennik sprzetu i cennik paczek ktore bylyby wysylane, najlepiej oczywiscie poczta lotnicza, bo dociera w ciagu 7 dni. Proponowalem zeby byla jakas spolka lub podmiot gospodarczy, ktory narzucilby malutka marze, itd, itp.Temat rzeka. To by bylo chyba jedyna mozliwosc. Taka firemka, jak nie "zuzyje" Vat-u, nastepuje zwrot, a wiec nizsza cena.

to musialby byc pewnie co najmniej kontener z Japonii. Moze i by sie to oplacalo, ale nie sadze, zeby zrzutka wchodzila w gre.

[ Dodano: 2007-01-23, 14:11 ]
PiotrB., mozesz mi powiedziec, ile kosztuje u Ciebie da70 Ltd?

Skocz do: