Jaroslavus  Dołączył: 26 Kwi 2008
Wielki problem z wyborem fotela obrotowego
Witajcie,

Kupiłem ostatnio fotel obrotowy przez Internet, oprócz tego że wymieniany był już 3 razy to nadal jest on nierówny, podłokietniki same się chowają, mają różną wysokość, są w różnej odległości względem siedziska... ogólnie szkoda gadać i jedyne co mi pozostało to jego zwrot.

Jako że objechałem już IKEA, BRW, Meble Agata, Bodzio.... został mi ostatni sklep Kinnarps. Byłem dzisiaj i znalazłem to czego szukałem, idealny fotel pod każdym względem a przede wszystkim komfortowy lecz cena.... 2000-2200 zł.... netto mnie przeraża. Czy znacie może jakąś inną firmę oferującą podobne właściwości w minimalnie niższej cenie. Za obecny fotel dałem 600 zł więc teraz mogę dać maksymalnie 1800 zł brutto. Od razu zaznaczam że musi to być sieciówka bądź firma z Wrocławia lub okolic bo nie kupię już więcej fotela na odległość.

Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Jarek

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jaroslavus napisał/a:
Czy znacie może jakąś inną firmę oferującą podobne właściwości w minimalnie niższej cenie.
Osobiście kupowałem w tej firmie.
http://www.centrumkrzesel.pl
Za friko przywożą do domu. Obsługą byłem bardzo miło zaskoczony.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
Jaroslavus, Jeśli nie chcesz się w przyszłości nabawić schorzeń kręgosłupa, polecam zamiast fotela -> klękosiad (zwany czasem klęcznikiem biurowym). Kupiłem kiedyś taki w IKEi.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Bardzo polecam przejrzenie oferty tego producenta: http://www.profim.pl

emigrant napisał/a:
polecam zamiast fotela -> klękosiad

Na codzień montuję więc spędzam większość czasu przed komputerem, potrzebuję wygodnego fotela... bo ostatni zakup ciężko nim nazwać. Inna sprawa że w kinnarps zaskoczyła mnie ogromna ilość możliwości konfiguracji fotela według swoich upodobań i wygody.

Samp napisał/a:
Bardzo polecam przejrzenie oferty tego producenta: http://www.profim.pl

To chyba to czego szukam :-) Tyle że teraz przed zakupem muszę usiąść na fotelu, nie wierzę już w piękne opisy i jeszcze piękniejsze zdjęcia. Z tego co widzę profim posiada podobne rozwiązania co kinnarps i jest kilka salonów we Wrocławiu? Dziękuję Ci ale reszta niech się nie zniechęca, być może we Wrocławiu nikt nie będzie miał na stanie.

Pozdrawiam
Jarek

P.S.
Sprawdziłem ceny w PROFIM i ceny są zbliżone do kinnarpsa :-/ Znacie coś może innego?

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
właśnie kupiłem:
http://seba.pl/?site=prod...t=43c61d7ed4452
polecam, funkcja bujania, pouszka lędźwiowa, na upartego to można się nawet przespać. Przedstawiciela pewnie masz gdzieś w okolicy.

Re: Wielki problem z wyborem fotela obrotowego
Jaroslavus napisał/a:
teraz mogę dać maksymalnie 1800 zł brutto.

Jaroslavus napisał/a:
Sprawdziłem ceny w PROFIM i ceny są zbliżone do kinnarpsa :-/ Znacie coś może innego?

:roll:
Przecież w ofercie ProfiM masz też modele za 500-1000zł.
Nie polecałbym tego, gdybym nie sprawdził.

Samp napisał/a:
Przecież w ofercie ProfiM masz też modele za 500-1000zł.

Wybacz, masz rację Cleo 11SFL wychodzi około 1800 zł. A jak ogólnie z wykonaniem, komfortem etc?

Jeżeli chodzi o kinnarps to właśnie dostałem ofertę, cena z kosmosu - 2600 zł :/

Dziękuję i czekam na więcej.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Ooo... dołączę się z pytaniem, bo w Nowym Roku też postanowiłem zakupić jakiś dobry fotel biurkowy.

[ Dodano: 2010-01-07, 21:36 ]
Ganz, podoba mi się ten model. Już znalazłem sklep w W-wie. Może jutro uda mi się pojechać i ... usiąść na nim ;-)

Jaroslavus napisał/a:
A jak ogólnie z wykonaniem, komfortem etc?

Nie wiem – nie znoszę foteli biurowych, obrotowych, na kółkach, nie mam wiedzy, nie mogę porównać...

Ale używam modelu Raya, dla mnie jest bardzo wygodny, dużo regulacji, dość sztywny, spędam na nim cały dzień.
I – przede wszystkim – bardzo mi się podobał z wyglądu!

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
andrusz, ja przed zakupem też siedziałem na kilku. Uważam, że ten konkretny model ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie jakie dodatkowe funkcje mają fotele za 2500..... (klęcznik dla sekretarki? :evilsmile: )

Witam,

Wstępne podsumowanie, po zapoznaniu się z różnymi ofertami: Nowy Styl, Martela, ProfiM, bejot itd. zdecydowałem się na zakup Kinnarpsa, szukałem fotela wygodnego, który można dostosować do własnych upodobań i przeznaczenia. Na wielki plus również sprzedawca, nie wiem jak w pozostałych salonach ale w Bielanach obsługa znakomita i to zapewne również zadecydowało o wyborze. Odnośnie samego fotela to muszę potrzymać Was i siebie w niepewności bo jeszcze go nie posiadam, w sumie to przyjdzie mi trochę poczekać, szczególnie że zamówiłem fotel w piątek a czas realizacji 5-7 tygodni. Zapewne wiele osób powie że przepłaciłem lub czas realizacji jest zawrotny, być może ale dla mnie, czyli osoby spędzającej większość życia przed komputerem wygoda jest ważna, zaraz po natchnieniu ;) Na chwilę obecną bardzo polecam firmę jako taką, o samym produkcie napiszę zapewne za jakieś 2 miesiące, jakoś wytrzymam na starym fotelu. Mimo wszystko dziękuję za propozycję, przynajmniej miałem porównanie i w moim przekonaniu warto było dopłacić. Nie polecam natomiast Nowego Stylu bo znaczna część z ekspozycji była po prostu uszkodzona, o czymś to świadczy. Na Braniborskiej również poznałem najbardziej niekompetentnego sprzedającego - nie wiem czy ten Pan miał zły dzień czy pojawił się tam przypadkowo ale szlak trafia człowieka gdy ktoś tak traktuje potencjalnego klienta, dodatkowo ten Pan kompletnie się nie znał na sprzedawanych produktach. Temat niech zostanie, być może komuś się przyda.

Pozdrawiam Was serdecznie
Jarek

[ Dodano: 2010-04-13, 16:06 ]
Witam,

Przeglądając poprzednie wpisy natrafiłem na ten temat, obiecałem co nieco napisać na temat fotela, co czynię. Tak więc pierwsza rzecz, która mnie pozytywnie zaskoczyła to czas realizacji bo zwykle jest to ta górna granica, a ja otrzymałem fotel przed czasem (choć to i tak 4-5 tygodni). Jeżeli chodzi o wygodę to jest on nieporównywalny, szczególnie że wszystko daje się dostosować do własnych upodobań i potrzeb, od razu muszę rozczarować Ganza, niestety nie ma klęcznika dla sekretarki ;-) też czuję się rozczarowany ;-) :evilsmile: Wybrałem wersję synchro, z wyższą wersją podłokietników i zagłówkiem, z podstawową czarną tapicerką - nie liczył się dla mnie wygląd, miało być wygodnie. Jedynie co bym zmienił to dodatkowa opcja wyższego siedziska, nie chodzi o wysokość fotela lecz ilość gąbki. I to chyba tyle, jestem bardzo zadowolony i polecam Kinnarpsa :-)

Tak wygląda (fota zrobiona na szybko komórką do innego wątku):

Pozdrawiam
Jarek

Skocz do: