jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
FA 35/2 w B&H - może zdążycie
http://www.bhphotovideo.c...=&O=&sku=180121
Parę minut pewnie będzie dostępna, więc kto może niech kupuje..

Janes  Dołączył: 26 Gru 2006
Mam pytanie. jaad75 ostatnio w jednym z wątków podał link do oferty Fa 50/1,4 (cena ok 220$ był jeszcze jakiś rabat gdziecena była ok 197$) jak przeliczy sie to na złotówki to wychodzi pi razy drzwi ok 700 zł. W porównaniu do ceny rzędu 1300zł w Polsce (pod warunkiem ze uda sie kupić) jest to cena bardzo atrakcyjna.
W związku z tym chodziło by mi o wyjaśnienie jakie ewentualnie koszty trzeba by ponieśc w przypadku zakupu i wysylki do Polski. Niestety nie mam znajomych za oceanem, wiec opcja przywiezienia przy okazji przez kogos odpada:-(.

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Janes napisał/a:
Niestety nie mam znajomych za oceanem, wiec opcja przywiezienia przy okazji przez kogos odpada:-(.
no to nie kupuj, bo się przestanie opłacać. Poważnie

Janes, jak nie masz kogoś kto Ci przewiezie lub ewentualnie wyśle przez agencję, to ryzykujesz cło i VAT... Oczywiście przez agencję też, ale ryzyko jest stosunkowo niewielkie...

to mnie zasmuciliście troszkę. Co prawda nie jest to problem na ten moment (tak może za jakieś pół roku) ale byłem ciekawy jak to wygląda.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
A co do rabatów, to dotyczą chyba tylko rynku amerykańskiego. Kupujący płaci pełną cenę, a rabat w postaci czeku odsyła Pentax USA.

Zdano napisał/a:
A co do rabatów, to dotyczą chyba tylko rynku amerykańskiego. Kupujący płaci pełną cenę, a rabat w postaci czeku odsyła Pentax USA.

Dokładnie tak - właśnie dostałem maila od PentaX USA, że czek rabatowy za 50/1.4 został wysłany. Załapałem się jeszcze na $50 zwrotu...:)

Jakby był w cenie rabatu to by wyszlo ok 600zł ;-) (dzisiaj akurat słyszałem jak w radio podawali kursy walut i $ miał kurs 3,02zł)

Ja kupiłem za $199, więc jest jeszcze lepiej...:)

tylko pozazdrościć takich cen I HATE YOU :mrgreen:

Mnie kosztował troszkę drożej, dokładnie 625,00 zł :mrgreen:

pohejtować ? Tego chcecie? No to I Hate You! :mrgreen: :-P :-B

:-B :-B :-B :-B :-B :-B a co mi tam :mrgreen: kolejka dla wszystkich :mrgreen:

a i troszkę z innej beczki Dzisiaj dotarł do mnie pilocik na podczerwień kupiony na Allegro (wersja jeszcze chyba wczesniejsza od tej "E" sprzedawanej na Alledrogo :-) ) i z moją kadyszką działa bez problemu :mrgreen: choć na początku myślałem, że jednak mam pecha - po przeczytaniu fragmentu instrukcji okazało się, że po prostu nie właczyłem sterowania pilotem hehe :-D

Dzięki tref ale 50 to chyba nie rarytas.

ja pohejtowałem ze względu na ceny - kwestia obiektywów to inna bajka - choć dla mnie 50/1.4 to i tak prawie ;-) szczyt marzeń

Zdano napisał/a:
ale 50 to chyba nie rarytas
taka z AF spoko, chciałbym mieć pomimo bardziej mi potrzebnego 77 [lepiej mieć niż nie mieć taką 50]. A poza tym cena! dobra cena!

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Mam takie pytanie jak jest z tym rabatem tzn. co trzeba wysłać do Pentax USA??

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
:mrgreen: aha :mrgreen:
Zdano, - dzieki

[ Dodano: 2007-04-04, 20:13 ]
aha aha aha... :mrgreen: :-P :evilsmile: :evil: :-P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: proszę bardzo :mrgreen:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
awakqwq, Xero z dow. osobistego z zameldowaniem w US :evilsmile:

Skocz do: