romgor  Dołączył: 15 Lut 2007
Czy bedą współpracować z K10D? PLANARY T*
Witam, tak sobie przeglądam obiektywy na aukcjach i się zastanawiam, jak One współpracowałyby z PENTAXEM K10D.
Mianowicie chodzi mi o obiektywy:

- Contax Planar T* 45 mm
- Carl Zeiss Planar T* 85mm

Czy powie mi ktoś czy jakaś przejściówka potrzebna jest, czy coś innego i jak współpracowałyby z K10D.
Z góry dziękuję

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
- Contax Planar T* 45 mm
- Carl Zeiss Planar T* 85mm

Od czego te obiektywy? Contaxów bylo troche... Planary też pasowały do kilku systemów... ;-)

romgor  Dołączył: 15 Lut 2007
Wrzucam linka, bo szczerze mówiąc nie wiem od czego były te planary, ten to chyba CONTAX

http://allegro.pl/item167..._2_okazja_.html

Więc da się je jakoś wpiąć w kadyszkę?

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
romgor, - to sa szkla od tego kontaxa kompaktowego na .....ktorego zawsze mialem ochote :-P
nie sadze zebys to jakos zamocowal....

nie bylo 85-ki do G1/G2...

alkos, ?

była? myslalem ze tylko 90.... ;-)

alkos, nie kumam.....nie siedze mozcno w tym systemie ale G2 mnie kreci....ale bardzie hassel Xpan (czy jakos tak)

przeczytaj post od poczatku fafniak...

ta JEST do G2:

cholera zmykam stad bo alkos mnie zaraz wysmieje :-P
ide sobie 8-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
tak się właśnie budzi onanizm sprzętowy - jeden napisze, że ma marzenie, a inni zaraz mu to marzenie powielają w 100 kopiach i przywłaszczają. Nie pokazujcie mi takich szkieł, wolę nie uświadamiać sobie jak wyglądają. Dopóki jest napis PlanarT*, SonnarT*... to jest to napis, a jak się to zobaczy... a jak na nieszczęście weźmie do ręki... masakra, choroba murowana.

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
tref napisał/a:
napis PlanarT*, SonnarT*... to jest to napis, a jak się to zobaczy... a jak na nieszczęście weźmie do ręki... masakra, choroba murowana.

Potwierdzam... Najciekawsze jes to, ze do SLR i DSLR Canona sa przejsciowki na Zeissy T* i to z potwierdzeniem ostrosci nawet... :shock:

Pzdr
Spinner

Skocz do: