Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Zamówienia z Chin - holdery do parasolek, dyfuzory etc.
Już kilka osób mnie prosiło o zamówienie im drobiazgów z ebay więc założę może temat aby zachować jakiś porządek.

Pisałem już do sprzedawcy, potwierdził że nie ma problemów z darmową wysyłką na dowolny adres więc możecie spokojnie wybrać sobie cokolwiek z tej oferty:
http://shop.ebay.com/jiak...&_from=&_ipg=25

... napisać do mnie na PM lub w tym temacie co i podać swój adres. Jak ktoś chce większe zakupy polecam jednak założyć sobie konto PayPal i ebay, nie trwa to znowu aż tak długo a wygoda jest spora (poza tym różnie bywa na cle z zakupami powyżej 150 dolarów).

Przykładowe przedmioty od tego sprzedającego (PRZESYŁKA 0zł):

Podstawka pod lampę błyskową (uniwersalna) ~9zł

Holder do parasolki i lampy aparatowej ~43zł - serdecznie polecam, pod TYM LINKIEM jest mój opis tego mocowania. W Polsce kosztuje ok. 65zł + wysyłka ;-)

Dual 45° Angle Split-image Focus Screen for PENTAX K-7 ~90zł

Pierścienie pośrednie bez styków ~23zł

Zamiennik gripa do K10D/ K20D ~118zł

Paek neoprenowy Pentax ~12zł

Dyfuzor typu StoFen na FGZ 540 ~10zł

Blenda 90x120cm 5w1 ~100zł

Uprzedzając pytania, nie mam w tym żadnego interesu, po prostu jestem pod wrażeniem jakości obsługi ze strony tego sprzedawcy a tak mogę jednocześnie odwdzięczyć się jemu i pomóc paru osobom na forum które kocham :-B Poza tym strasznie mnie denerwuje zawyżanie u niektórych sprzedawców na allegro kosztów przesyłki :-)

[ Dodano: 2010-04-14, 08:27 ]
Zapomniałem, czas oczekiwania na przesyłkę to ok. 2 tygodnie

user  Dołączył: 27 Mar 2008
to ja dorzuce jeszcze 2 sklepy za zgrmanicy z darmowa przesylka:
www.dealextreme.com
www.focalprice.com
w obu kupowalem i przesylka w miare szybko dochodzi..
trzeba tylko sprawdzic czy status jest "in stock":) :-B

maxbreak  Dołączył: 09 Cze 2009
Ja mogę polecić innego sprzedawcę, na którego trafiłem dzięki Andybondowi, przykładowo matówka do k7 tańsza!
http://cgi.ebay.co.uk/Dou...=item3ca8dd18de
Jeśli jest taka jak moja zakupiona do K-m to mogę spokojnie polecić, przesyłeczka za free, dosyć szybko nawet, poniżej 2 tygodni na pewno.

Wszystkich którzy coś u mnie zamawiali chciałem poinformować że dostałem właśnie maile z wiadomością o przewidywanych sporych opóźnieniach w przesyłce związanych z erupcją wulkanu na Islandii i paraliżem transportu lotniczego w całej Europie.

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
Bruinen, z tego myślałem to że to będzie taki większy transport, żeby zebrać więcej osób.

Jak tak pojedynczo to zagonie brata do roboty :-P

darkduch, z Chin nie opłaca się większych transportów bo wysyłka jest darmowa a cło i VAT już niekoniecznie :-)

teraz nie wiadomo do końca jak to z przesyłką będzie z Chin.. pyl zawisł na transportem samolotowym.. :-?

user, napisałem to 3 posty wyżej ;-)

faktycznie :shock:

Piotrek K  Dołączył: 16 Lis 2009
Dzięki za namiary na Jiakgonga. Faktycznie nie czekają z wysyłką - w moim przypadku w ciągu doby od zapłaty (Paypal). Przesyłka doszła w niewiele więcej niż dwa tygodnie mimo chmury pyłu i długiego weekendu po drodze.

Pozdrawiam,
Piotrek

Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
Piotrek K napisał/a:
Przesyłka doszła w niewiele więcej niż dwa tygodnie mimo chmury pyłu i długiego weekendu po drodze.

Weź mnie nie w@#$%Qj. Czekam już prawie miesiąc.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
no chińczyki czasami nie dochodzą - mi na razie zaginęła 1 paczka z chin, ale dostałem full refund

dostałem też full refund za 2 inne paczki, które przez 1.5 miesiąca nie doszły
...
ale doszły po 2 miesiącach :lol:

Jimmy  Dołączył: 27 Lis 2007
No jak na razie takiej wy.ebki jeszcze nie miałem. LOL

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
a po jakim czasie i w jaki sposob zgłaszacie że nie doszło coś ?

no ja po 1.5 miesiąca, zgłaszam normalnie na ebay że nie dostałem przedmiotu, ebay potem się kontaktuje jakoś ze sprzedawcą

nie wiem jak to wygląda w przypadku gdy sprzedawca nie chce zrobić "full refund" - ja dostałem za każdym razem po złożeniu wniosku - tyle że to drobiazgi były, to się pewnie chińczykom nie chciało nerwów tracić (no i po refundzie poprosili o pozytywny komentarz :-D )

opiszon,
ok dzieki to poczekam jeszcze trochę (miesiac mija) i wtedy cos zacznę działać mam nadzieje że jednak po dochodzi to

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
joker333, Może utknęło na cle ?
Miałem dwa przypadki długich terminów, pomijam gdy ostrzegali że idze zwykłą poczta i może iść miesiąc.
1. Utknęło na cle podczas strajków poczty - info z UC szło ponad 2 tygodnie.
2. Podobno :evil: miałem dwa aviza w skrzynce i odesłali do HK. Kontakt ze sprzedawcą dopłata via PayPal 5$ i odesłał jeszcze raz. Doszło w trzy dni.

Zwykle z Chin i tych rejonów przesyłki dochodzą mi w okolicach maks 10dni, mój rekord to 3 dni, wysyłka w poniedziałek - odbiór w czwartek.

JackDeJack napisał/a:
Zwykle z Chin i tych rejonów przesyłki dochodzą mi w okolicach maks 10dni, mój rekord to 3 dni, wysyłka w poniedziałek - odbiór w czwartek.

potwierdzam - mam podobnie
co nie zmienia faktu że były 2 przesyłki powyżej 1.5 miesiąca - pewnie utknęły w UC, ale nie mogłem tego zakładać, dlatego zgłaszałem request o full refund - po upływie iluśtam dni nie można już tego zrobić, więc jakby nie miałem wyjścia :-/

opiszon napisał/a:
po upływie iluśtam dni nie można już tego zrobić, więc jakby nie miałem wyjścia :-/

ilu dni?
JackDeJack napisał/a:
joker333, Może utknęło na cle ?

tego nie wiem nic nie dostałem :-/

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
joker333 napisał/a:
tego nie wiem nic nie dostałem
Uprzedzając pytanie: "Dlaczego utknęła na cle przesyłka za np.: 20$?", podaje hasło pomocnicze:
VAT :evil:

Skocz do: