CytatReuters cenzurował zdjęcia z ataku na Flotyllę Wolności. Wymazano nóż aktywistów
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:smieszy mnie ja manipuluje sie odium photoshopa:
nie ma mnie w internecie
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
radekone napisał/a:Ciekawi mnie bardziej, kto zlecil cropowanie tych nozy.
Benek napisał/a:Ciekawe czyje to noże
nie ma mnie w internecie
Choć równie dobrze fotograf mógł zrobić kadr, na którym ręki z nożem akurat nie ma. Też by była manipulacja? No to, żeby nie było manipulacji, reporterzy musieliby same ogólne plany robić. Najlepiej średnim, żeby potem jak najwięcej szczegółów dało się wyłuskać (bo ich brak też może być manipulacją). Nie popadajmy w paranoję.H.M. napisał/a:Oburzenie jak najbardziej słuszne.
Tylko zdziwienie nie na miejscu... Przecież manipulowanie w ten sposób zdjęciami i filmami to powszechna praktyka - szczególnie wśród tzw. dziennikarzy sensacyjnych.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:Choć równie dobrze fotograf mógł zrobić kadr, na którym ręki z nożem akurat nie ma. Też by była manipulacja? No to, żeby nie było manipulacji, reporterzy musieliby same ogólne plany robić. Najlepiej średnim, żeby potem jak najwięcej szczegółów dało się wyłuskać (bo ich brak też może być manipulacją). Nie popadajmy w paranoję.
radekone napisał/a:agencja jest amerykanska
radekone napisał/a:a co jak co ale ta abordazowa akcja bedaca przede wszystkim tureckim PR'em w smak amerykancom zupelnie nie byla.
Raven napisał/a:radekone napisał/a:agencja jest amerykanska
Jest napisane, że angielska.
Raven napisał/a:radekone napisał/a:a co jak co ale ta abordazowa akcja bedaca przede wszystkim tureckim PR'em w smak amerykancom zupelnie nie byla.
Jakim PR'em? Przecież jeden kraj zaatakował drugi (bo zdaje się, statek jest terytorium kraju?) na wodach międzynarodowych i były ofiary. I jeszcze ujdzie to mu na sucho.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF