Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
SeizeThePicture napisał/a:Mój znajomy MGR socjolog właśnie skończył szkołę geodetów i jest... geodetą.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
makak napisał/a:Wiem już na pewno, że muszę zrobić jakąś podyplomówkę, pytanie jaką?
CytatWidzisz, tak to jest w tej naszej PL, że kształci się tych co są potrzebni teraz, a nie kształci się tych którzy będą potrzebni za 5-6 lat
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Ale przecież nikt nikogo nie zmusza z rozdzielnika do podjęcia takich, czy innych studiów. Szukanie w tym momencie winnych poza sobą to najgorsza z możliwych strategii. Jeśli dasz się jej ponieść - koniec, przepadłeś.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
makak napisał/a:W jaki kierunek, branże uderzyć aby nie wyjść na tym jak na swoim poprzednim, 5 letnim, wymarzonym kierunku?
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Samp napisał/a:Jak się czegoś pragnie, to trzeba poharować. Czasem lepiej zainwestować energię właśnie w pracy na hali w Makro, a nie w kolejną podyplomówkę. Nie dziwię się, że trudno Ci znaleźć pracę – ja nie chciałbym pracować z ludźmi bez pasji, celów, ambicji.
CytatTak naprawdę, to pierwsze pytanie brzmi: "co chcę robić w życiu?". Potem dobiera się do tego właściwą edukację.
CytatW ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno j**, ale to j**, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Samp napisał/a:Ty zaś wpierw szukasz edukacji, żeby potem chcieć coś robić. To do niczego nie doprowadzi.
opiszon napisał/a:jeżeli lubisz ochronę środowiska, to staraj się zatrudnić w urzędzie miejskim/gminnym/zakładzie oczyszczania
CytatNaprawdę sądzisz, że nie próbowałem?
makak napisał/a:Inna sprawa: przeżyj 6 miesięcy stażu za 800 zł.
Utrzymuje się sam, wynajmuję mieszkanie i taka perspektywa naprawde jest praktycznie nie do zaakceptowania.
wszyscy to teraz robiąmakak napisał/a:Systemy jakości ISO? BHP? Finanse?
Yura napisał/a:makak, tak na poważnie pomyśl o wykwalifikowaniu się na osobę kompetentną do wystawiania certyfikatów energetycznych (mieszkania, domki, hale, itp.). Weszła czy ma wejść dyrektywa unijna, że każdy sprzedawany budynek będzie musiał mieć taki papierek ile energii zużywa. Nie wiem tylko czy do tego jest potrzebny inż.
Yura napisał/a:makak, tak na poważnie pomyśl o wykwalifikowaniu się na osobę kompetentną do wystawiania certyfikatów energetycznych (mieszkania, domki, hale, itp.).