Recik  Dołączył: 09 Sie 2010
Namiot bezcieniowy - najtańsza opcja oświetlenia.
Jak wyżej, chciałbym usłyszeć Wasze porady, jak tanim kosztem, uzyskać dobre oświetlenie do namiotu bezcieniowego :)

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Gdzieś widziałem tutaj na forum przykłady namiotów zrobionych niskim kosztem. Jako oświetlenie to halogeny 500W czy 150W powinny spełnić twoje oczekiwania a koszt ich nie jest wysoki.

Recik  Dołączył: 09 Sie 2010
k33l napisał/a:
Gdzieś widziałem tutaj na forum przykłady namiotów zrobionych niskim kosztem. Jako oświetlenie to halogeny 500W czy 150W powinny spełnić twoje oczekiwania a koszt ich nie jest wysoki.

Namiot już wykonałem, to znaczy - oświetlenie z żarówek 100w na pewno nie spełnia moich oczekiwań, coś czuję, że bez halogenów 500w się nie obejdzie.

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Halogen działa o wiele lepiej bo świeci kierunkowo a żarówka choć w oprawce to i tak świeci o wiele słabiej. Sprawdź 150W jeżeli będą za słabe to 500 będą już na pewno dobre. Zależy też od materiału z którego robiłeś namiot.

er_es  Dołączył: 26 Maj 2009
Pomimo możliwości regulacji BW ja bym proponował jakieś źródło światłao barwie dziennej tj. ok. 6400K.
Na Allegro można kupić świetlówki ( z gwintem E 27) Pollux w niskiej cenie i o dość dobrej temp. barwowej. 4-6 sztuk 55W powinno załatwić sprawę.

El_Filippo  Dołączył: 04 Paź 2008
Halogen się strasznie grzeje, nie lepiej flesze?

kenzo  Dołączył: 23 Gru 2007
Kup żarówki błyskowe, nawet przy 500W halogenach będziesz miał za mało światła. Dwie żarówki 68Ws z przełącznikiem mocy na 34Ws załatwią sprawę.

Skocz do: