K10D+kit/H44m4/H44K/ Samyang500Preset/FA80-320
+FED3+FED4/Jupter12
+Start66S
Nie wycinajmy exifów
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
krzpob napisał/a:jaka kasa na granty i badania takie wyniki
CytatA Czesi? Polacy mają do nich lekceważący stosunek, ale gdzie nam do nich. Mieszkałem tam przez dłuższy czas i wszędzie było widać, że to trochę lepsza cywilizacja.
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
SeizeThePicture napisał/a:Nawet w piłę grają lepiej...
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Jestem w tej komfortowej sytuacji, że niektóre rzeczy opisane w tych książkach mogę na bieżąco konfrontować z rzeczywistością
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:A propos Czech, jedna ciekawa rzecz. Myslicie, ze to przypadek, ze gdy ze wzgledow stylistycznych, ktos chce uniknac powtorzenia slowa "Czechy", mowi wtedy "poludniowy sasiad". Czy na pewno taki poludniowy?
A jaką rzeczywistość sobie wyobrażasz? Przynajmniej na razie wygląda ona tak: praca, zakupy (w tym samym sklepie gdzie kręcono "Butelki zwrotne") dom, spacery po Pradze (dużo spacerów), od czasu do czasu wyjście do knajpy z tutejszymi Polakami. Z Czechami największy kontakt mam w pracy.sylwesto napisał/a:Jeśli o taką rzeczywistość idzie jaką sobie wyobrażam, to trochę zazdroszczę
Kytutr napisał/a:A jaką rzeczywistość sobie wyobrażasz? Przynajmniej na razie wygląda ona tak: praca, zakupy (w tym samym sklepie gdzie kręcono "Butelki zwrotne") dom, spacery po Pradze (dużo spacerów), od czasu do czasu wyjście do knajpy z tutejszymi Polakami.
sylwesto napisał/a:No mniej więcej właśnie tak. Wszystko na swoim miejscu i we właściwym czasie.
Jakieś lahůdky (czyt. delikatesy) jeszcze są, ale ja tam nie wstępowałem. Gwoli ścisłości: masz na myśli sałatki czy chlebíčky?sylwesto napisał/a:A czy są jeszcze na Vaclavske Namesty takie małe sklepiki, w których można kupić sałatki na wynos?