SMC-M 50/2
K1000 - spsuty :(
C40D, EF 17-40/4 L, EF 100/2.8
Jabłuszko :D
W Ankh-Morpork panowała demokracja, jeden człowiek - jeden głos. Człowiekiem tym był Lord Vetinari...
CytatJa wiem, że Łindołs Ikspe nie jest najszczęśliwszym systemem.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Cytatbaksiq, chyba masz na mysli obrobke obrazu na laptopach? Zapomnij,
SMC-M 50/2
K1000 - spsuty :(
C40D, EF 17-40/4 L, EF 100/2.8
Jabłuszko :D
W Ankh-Morpork panowała demokracja, jeden człowiek - jeden głos. Człowiekiem tym był Lord Vetinari...
Bronek napisał/a:(...) Kiedy juz trafisz sensowny sprzet (niewazne laptop czy stancjonarny), to musisz go jeszcze wykalibrowac. Najlepiej sprzetowo, ale wielu robi to "na oko" (i takiez maja rezultaty).
Ż jest P... p.
Widzę, ze miłośnik Pratchett'a. Także go uwielbiamCytatW Ankh-Morpork panowała demokracja
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
fakt.zorzyk napisał/a:Jeżeli kalibracja "na oko" jest sensowna, to efekty też będą sensowne.
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
baksiq napisał/a:Witam,
Nie chodzi mi tu o kwestie oprogramowania bo w przypadku MACOS X to w zasadzie co dla linuxa to i dla maka
baksiq napisał/a:
(nie wiem jak wcześniejsze wersje MAC OS). Mnie głównie chodzi o odwzorowanie kolorów na wyświetlaczach tych komputerów.
baksiq napisał/a:
Uhh... coś sporo tych gdybań... W każdym bądź razie wdzięczny będę za wszelką pomoc w wyjaśnieniu borykającyh mnie wątpliwości. Platforma MAC jest troche zbyt droga, zeby ot tak sobie zaeksperymentować. Ale może nie ma iinego wyjscia?
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
o właśnie.ClicoFantastico napisał/a:tak jak pisałem, platforma sprzętowa nie ma tu nic do rzeczy. Kup sobie porządny monitor i go skalibruj .