tomand  Dołączył: 17 Paź 2006
21 i 70 Ltd
Ja mam takie durne pytanie, gdzie w Polsce naprawde od reki, z wiarygodnego zrodla, mozna kupic te obiektywy? Czy tylko aster-foto je ma? Czy kupnow tych obiektywow to jakas szczegolna ekstrwagancja?

Pzdr,

Tomek

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
tomand napisał/a:
Czy tylko aster-foto je ma? Czy kupnow tych obiektywow to jakas szczegolna ekstrwagancja?
nie wiem, ale aster ma na 70 dobrą cenę i jest to pewny sklep, a ekstrawagancja polega na tym, że jak kupisz takie szkło, to Cię hejtować będą na forum, a zdjęcia Twoje ucieszą oczy widza.
21 to najgorszy z limitedów.

Dzieki za odpowiedz, nie wyglada to jakos specjalnie rozowo. Czyli jednym slowem jestem skazany na aster, albo nie kupie wogole. Musze przyznac ze jest to dosc ciekawy wybor dla klienta firmy (Pentax) ktora zamierza zawojowac 20% rynku.
Dlaczego 21 jest najgorszy? Czyli 14, 70 i 40 mm sa ok, a temu co brakuje?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
21 jest najgorszy sposród limitedów czyli: 21, 31, 40, 43, 70, 77 [szkoda, że się nie da takiej kombinacji w totka obstalować ;-) ]
nie wiem, czy nie można dostać 70 w jakimś innym sklepie, napisalem tylkom że cena w aster jest miła dla portfela

[ Dodano: 2007-03-16, 17:48 ]
ps - kupuj 70, to fajne szkło, będziesz zadowolony.

Wiesz co masz racje co do ceny w asterze, ale ze znanych sobie powodow wolalbym miec wybor (nie byc po prostu skazany na ten sklep). Zreszta uwazam ze konkurencja czyni cuda, czyz nie?
Jak by mogl podrazyc temat Ltd ale z serii DA, bez 31, 77, 43 ktore sa wielokrotnie drozsze. Co bys w takim razie polecal poza 70?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tomand, ale przecież masz wybór: Pstryk i Fotoekspert.

Alez wcale nie mam, jesli rzeczywiscie mam kupic to co chcialem :). Ani w Pstryku ani w Fotoekspercie nie ma 21 i 70 mm Ltd.

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
i chyba w www.foto-net.pl też mają. Przynajmniej na Allegro oferowali.

Dzieki, ceny "nieco" wyzsze. Wybor niby jest, ciekawe jak z dostepnoscia (widelki niezle 2-21 dni, lub 2-3 jesli to oczywiscie prawda). Normalnie raj konsumentow ;) Ech Polska...
Chcial nie chcial skazany czlowiek tak naprawde na jeden sklep.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
tomand, ale masz jakis problem ASTER-em? Bo niebardzo kapuje...jak narazie ma anjlepsze ceny wiec o co chodzi......?

tref napisał/a:
21 jest najgorszy sposród limitedów

moim zdaniem najgorszy to DA 40/2,8 lim.

[ Dodano: 2007-03-16, 18:53 ]
Fafniak napisał/a:
tomand, ale masz jakis problem ASTER-em?

właśnie, też nie kapuję. Sam u Piotra w Aster kupiłem i nie mam żadnych obiekcji. A może to jakiś stary uraz do tej firmy?

[ Dodano: 2007-03-16, 18:56 ]
tomand napisał/a:
Czy kupnow tych obiektywow to jakas szczegolna ekstrwagancja?

Przyzwyczaj się, że z dostepnością Pentaxa tak jest. Na dzień dzisiejszy i tak jest lepiej niż było dajmy na to pół roku temu. :-P

Jakis uraz mam. No ale duma do kieszeni, bo jak widac nie ma wyjscia. Gdzie indziej przeplace i bede musial czekac nie wiadomo ile.
No dobra do rzeczy, jakie Ltd procz 70 z serii DA sa warte polecenia (procz 14mm, kompletnie mnie ta ogniskowa nie interesuje). Widze ile uzytkownikow tyle opini ;).
Dzieki za pomoc :)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
tomand napisał/a:
jakie Ltd procz 70 z serii DA sa warte polecenia (procz 14mm

Ekhem, zostały Ci do wyboru 21 i 40. 14/2.8 nie jest Ltd.

Cytat
Przyzwyczaj się, że z dostepnością Pentaxa tak jest. Na dzień dzisiejszy i tak jest lepiej niż było dajmy na to pół roku temu.

Ja sie nie mam co przyzwyczajac, to ze mam malo postow nie znaczy ze jestem nie zwiazany z ta firma i jej genialnym dystrybutorem :). Tyle ze tyle entuzjastycznych postow bylo i na temat K10D jak i szkiel, ze uwierzylem ze mamy nowa jakosc ;).

[ Dodano: 2007-03-16, 19:01 ]
Cytat
Ekhem, zostały Ci do wyboru 21 i 40. 14/2.8 nie jest Ltd.

Masz racje, nie wiem skad mi sie to wzielo, moze zasugerowalem sie cena ;)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
tomand napisał/a:
Tyle ze tyle entuzjastycznych postow bylo i na temat K10D jak i szkiel, ze uwierzylem ze mamy nowa jakosc

Mowa była o jakości sprzętu, a nie dostępności jego na polskim rynku.

tomand napisał/a:
Ja się nie mam co przyzwyczajac, to ze mam malo postow nie znaczy ze jestem nie zwiazany z ta firma i jej genialnym dystrybutorem :). Tyle ze tyle entuzjastycznych postow bylo i na temat K10D jak i szkiel, ze uwierzylem ze mamy nowa jakosc ;).

bo mamy nową jakość. Przed pojawieniem się K100d i K10d wiekszość szkieł była tylko na zamówienie a wiekszośc z firm wycofywała się z obrotu Pentaxem. Na półkach w sklepie dostępność puszek i szkieł była iluzoryczna. A teraz można kupić nowiuteńkie nie śmigane i od ręki. Oczywiście nie wszystkie modele ale to i tak duży postęp w porównaniu z tym co było wcześniej.
Co do twojej ilości postów jak sam piszesz jesteś związany z firmą nie od wczoraj, więc tym bardziej powinieneś docenić to, że na dzień dzisiejszy masz jakikolwiek wybór.

Sorry, ale to zaczyna wyglądać niemalże jak nagonka na Tomanda. A osobiście w ogóle mu się nie dziwię. To, że siedzimy w tej niszy od dłuższego czasu i przyzwyczailiśmy się do takiej absurdalnej rzeczywistości, nie powinno świadczyć, że to normalne.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Michu, -hmmmm no ale generalnie to wlasciwie powinnismy sie wyprowadzic z tego kraju....bo to faktycznie nie jest normalne....

Wiesz, wolałbym z tego kraju na razie wyprowadzić tego dystrybutora.

Skocz do: