teo73  Dołączył: 06 Sty 2008
strategia turowa
Pamięta ktoś takie coś jak history line 1918 - czy jakoś tak, zagrywałem się tym na amidze,
Naszła mnie nostalgia i pociupałbym w coś podobnego, albo jakś inna fajną turówkę

rad500  Dołączył: 08 Paź 2008
Ja pamietam North & South, chociaz turowa to ona byla tylko czesciowo, ale za to mega miodna. Gralem w to na Commodore 64.
Na PC to tylko Panzer General (pierwsza czesc jeszcze pod DOSem) i Heroes of Might and Magic 2. :-B

teo73  Dołączył: 06 Sty 2008
N&S też pamietam i tez z amigi, ale chodzi mi o raczej coś współczesnego

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
Tylko Cywilizacja :D

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
renko, oj tak tak :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Gwoli ścisłości, History line to (z tego co pamiętam jak przez mgłę) raczej taktyka, nie strategia. W odróżnieniu od civ.

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
renko napisał/a:
Tylko Cywilizacja :D

Ale 4 z dodatkami,jak na razie do 5 nie mogę się przekonać,błędy,dyplomacja do d....,czekam na kolejne dodatki z polepszoną dyplomacją i religiami.

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Trójeczka!

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
taktyka [gr.], część sztuki wojennej obejmująca teorię i praktykę przygotowania i prowadzenia walki przez pododdziały, oddziały i związki taktyczne wszystkich rodzajów wojsk i sił zbrojnych.
strategia [gr.], gł. dział sztuki wojennej, obejmujący teorię i praktykę przygotowania oraz prowadzenia wojny, jej poszczególnych kampanii i najważniejszych operacji.
Dość blisko.

A może Panzer General 2? ;-)

Jak prowadzisz tylko pojedyncze bitwy a nie masz wpływu na organizację kampanii, to to jest dla mnie taktyka.

Wichura  Dołączył: 22 Lip 2010
Shogun Total War. Polecam ;-)

p_ttl
[Usunięty]
SeizeThePicture, bez definicji byś sobie nie poradził?

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
Panzer General i Shogun Total War, ew. coś z serii Battle Isle (nomen omen wspólne korzenie z HL1918) - mniam.

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Great Battles of Caesar/Hannibal/Alexander ? Heroes OMM 1
Aż sobie popykam w Heros 2... :-P

reastdignity  Dołączył: 29 Kwi 2010
jeśli cywilizacja to tylko III - IV i V mi strasznie nie leżą(IV trochę pograłem, demo V wywołało odruch wymiotny od razu... Nie oznacza to , że kumple się nie zagrywają w te 2 części ;-) )

korc  Dołączył: 18 Gru 2009
cywilizacja 4 ze wszystkimi dodatkami jest naprawdę NAPRAWDĘ ok
ale ja kupiłem przez steama za jakieś grosze w promocji "GREED CORP" - prosta turówka ale bardzo fajnie przemyślana, dla tych co nie mają mnóstwa czasu aby wgryzać się w zasady i niuanse - polecam.

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
Heroes III -jedna z tych co sie nie nudzi, zwłaszcza jak gra się przeciwko komuś żywemu, bo komputer trochę za głupi jest. :-P

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
To są jakieś inne "Cywilizacje" niż jedynka !? :shock:

a_czacha, :-B

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
No wlasnie, zagrywalem sie na maxa i w History Line (oraz jego klony) i w Cywilizacje I - a francy na najwyzszym piatym poziomie wygrac nie umialem. Pozniej weszly rts'y i skonczylo sie granie.

Czyli ktora z cywilizacji (oprocz jedynki) jest najbardziej grywalna? 4?

Heh, mam jeszcze amige w polsce i bedac tam ostatnio odpalilem ja po prawie 7 latach :-) I nawet dysk twardy dziala!

Skocz do: