Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Nie bądź brzydka przez przypadek
Nie wiem, gdzie to wrzucić... :-)

http://alphacorner.eu/ind...przez-przypadek

W sumie nie bardzo jest co pisać - artykuł podany jako "ciekawostka".
Nie przypuszczałbym, że komuś chce się robić podobne "statystyki"...
"Fanatycy systemowi" z pewnością z radością zanotują, że P wyprzedził N ;-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
powinien być watek pt. "Śmieci z netu - linki, obrazki itd"

Wszystko co nie nadaje sie do śmiesznych ani linków z youtube itd.

Wątek niczym http://kwejk.pl/

;d

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Ja takie rzeczy wklejam do wątku o wszystkim i niczym.

jorge.martinez napisał/a:
o wszystkim i niczym

No patrz...
Nie wpadłem na to. Pasuje jak ulał :-)

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
Kolejny piękny przykład, który pokazuje, że statystyka niczego nie dowodzi, na nic nie wskazuje, nic nie tłumaczy i nic z niej nie wynika :-D

martino  Dołączył: 06 Paź 2009
W komentarzach znaleziono przyczyny tych "statystyk",art jako taki ,słaby.

. napisał/a:
Czy to komuś się podoba czy nie – statystycznie bardziej zaawansowane aparaty jednak robią lepsze zdjęcia
Powód jest banalnie prosty – Lustrzanki są droższe więc kupują je ludzie którzy są bardziej zainteresowani fotografią. którzy chcą nauczyć się jak robić lepsze fotografie – skoro już wydali pół (jeśli nie całą) swojej wypłaty.

. napisał/a:
Co do przysłon. Jest jedna rzecz, obiektywy z przysłonami 1.2, 1.4, 1.8 raczej mają bardziej świadomi użytkownicy aparatów, którzy więcej w nie inwestują. Więc tutaj mamy tzw błąd złożenia. Przeciętny użytkownik obiektywu 1.4 robi lepsze zdjęcia niż przeciętny użytkownik ciemniejszych szkieł.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Najbardziej rozwalił mnie wykres korelacji liczby partnerów seksualnych i systemu w telefonie.
Teraz pytanie: czy ajfonowcy się po prostu "swobodnie prowadzą", czy też nie potrafią ułożyć sobie z nikim życia i dlatego mają najwięcej partnerów? A może najwięcej sobie dodają w ankiecie?
:mrgreen:

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
PiotrR, to raczej kwestia tego kto kupuje sobie ajfony a nie w drugą stronę.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Rozumiem, że nie ajfon wpływa na charakter. Chodziło mi o to, co w charakterze wpływa na ten wynik ankiety (dokładnie tak, jak napisałem).

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Intuicyjnie rozumiem skąd taka zależność, ale nie umiem tego w kilku słowach wytłumaczyć. To podobne zagadnienie jak w przypadku wziętych pracowników kreacji w agencjach artystycznych/reklamowych i wynika ze sposobu życia i zarabiania na nie. Chociaż osobiście znam kilka przypadków stanowiących wyjątek od tej niemal reguły.

Slava  Dołączył: 25 Kwi 2006
martino napisał/a:
art jako taki ,słaby

Może przynajmniej komuś uświadomi, że czasem warto pomyśleć przed zrobieniem zdjęcia i potem drugi raz przed jego publikacją. Choć pewnie większość i tak wyciągnie z tego wniosek że potrzebuje lustrzanki, bo one robią lepsze zdjęcia. :roll:

Yura  Dołączył: 03 Kwi 2010
romeoad napisał/a:
Intuicyjnie rozumiem skąd taka zależność, ale nie umiem tego w kilku słowach wytłumaczyć.

Bo nie da się jej wytłumaczyć, a na pewno nie na podstawie tej statystyki.

PiotrR napisał/a:
czy ajfonowcy się po prostu "swobodnie prowadzą", czy też nie potrafią ułożyć sobie z nikim życia i dlatego mają najwięcej partnerów

To jest czysto przypadkowy związek, jak i każda inna dowolna relacja wynikająca z takiej statystyki jest czysto przypadkowa i nic nie wyjaśnia.

Skocz do: