kardamon  Dołączyła: 24 Kwi 2011
  [K-x] nieprawidłowo włożona bateria
witam, zrobiłam coś totalnie głupiego, źle umieściłam baterie w aparacie, prawda jest taka że wepchałam ją na siłę i kiedy nie mogłam zamknąć klapki zdałam sobie sprawę że włożyłam złą stroną, teraz nie mogę jej wyjąć.
Czy jest możliwe odkręcenie korpusu i wyjęcie baterii czy ona jeszcze będzie działać?
dzięki

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
Jak można źle umieścić baterię paluszek ? Przecież ona jest z obu stron taka sama więc nie ma znaczenia w którą stronę się ją włoży?

Tequila  Dołączyła: 12 Cze 2010
python28, a w poprzek :P?

:-) No dziewczyny bez jaj, przecież kawały o blondynkach to tylko takie żarty a nie przykra rzeczywistość :-)

python28, ale "ja nie włożę?!" :D

kardamon, idź do serwisu bo spsujesz jeszcze bardziej

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
Może zrób zdjęcie tego "osiągnięcia" i pokaż jak to wygląda? Może ktoś tu coś wymyśli ;-)

Tequila napisał/a:
"ja nie włożę?!"
Święta a tobie wkładanie w głowie :-)

zipzip  Dołączył: 06 Sty 2010
Dolna obudowa jest przykręcona za pomocą 8 śrubek. Jeśli nie obawiasz się utraty gwarancji możesz je odkręcić i delikatnie podważyć dolną część obudowy.
UWAGA - śrubki są różnej długości, więc w trakcie rozkręcania zapisz która skąd pochodzi.
Powodzenia - krzysztof

python28, wkładanie - źle; nie wkładnie - też źle.
Chłopów to się nie zrozumie...
:mrgreen:

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
komtur napisał/a:
Może zrób zdjęcie tego "osiągnięcia" i pokaż jak to wygląda?

to będzie najlepsze rozwiązanie - tak na sucho ciężko jest cokolwiek poradzić - bo skoro nie idzie ich wyjąć, znaczy że kardamon, coś porządnie nakombinowała - parę razy udało mi się przez przypadek włożyć baterie "tył na przód" do cyfraka :mrgreen: ale wyszły normalnie - więc to jakaś grubsza sprawa...

Swoją droga i ja chciał bym zobaczyć jak to zrobiła koleżanka, bo w poprzek bateria się tam nie zmieści, bardzo prosimy o foto taj baterii.
Cytat
python28, wkładanie - źle; nie wkładnie - też źle.
Chłopów to się nie zrozumie...
Oczywiście że wkładać, nie ma się co kobietom narażać jak jest ochota :-)

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
python28 napisał/a:
Oczywiście że wkładać, nie ma się co kobietom narażać jak jest ochota

i pomyśleć że zaczęło sie od źle włożonej... baterii :mrgreen:

kardamon  Dołączyła: 24 Kwi 2011
...
python28:
tutaj nie chodzi o baterie paluszek... :-| tylko baterie litowo-jonowa, elektrody baterii są po nieodpowiedniej stronie...
Krzysztof:
dzieki za odpowiedz, sama boje sie ruszac tych srubek, planuje isc do serwisu:)

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
kardamon, paluszek czy akumulator litowo-jonowy niczym się nie różni (w wyglądzie) do kiksa wchodzą wszystkie baterie,akumulatory z oznaczeniem AA.

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
kardamon napisał/a:
tylko baterie litowo-jonowa

Jaka to bateria? Litowo-jonowy, to może być akumulator. Bateria zaś - litowa. Rozumiem, że w k-x znalazło się coś nietypowego? :->

tomek8723  Dołączył: 18 Mar 2010
Tequila, a myślałem, że to ja zboczony jestem :)

No właśnie nam się Tequila rozkręciła w święta, chyba małżonek wyjechał gdzieś i zostawił samą w domu :-) Co do tej baterii kardamon to ja bardzo bym prosił o jakąś fotkę tego co tam do środka włożyłaś bo mam wrażenie że sama nie wiesz tak do końca co się tam znalazło, a może ty pomyliłaś K-x z K-r?

Proszę mi tu nie wmawiać takich strasznych rzeczy i pomagać koleżance z tym
python28 napisał/a:
co tam do środka włożyła

;D

Tequila napisał/a:
takich strasznych rzeczy
strasznych? A koleżanka nie chce nam pokazać co gdzie i jak włożyła to jak mamy jej pomóc?

python28, nie "nie chce" tylko prosić nie umiecie!
Poza tym narażacie koleżankę na próby zrobienia zdjęcia zepsutemu aparatowi tymże aparatem! Bo ja mocno wierzę w to, że ona tego potrafi dokonać:P

Skocz do: