Witam.
Posiadam Samsunga GX-10.
Od pewnego czasu obserwuję takie zjawisko:
1. po włączeniu aparatu wyświetlają się na głównym wyświetlaczu ustwione opcje a na górnym stan baterii, liczba fotek kóre się zmieszczą na karcie oraz inne aktualne ustawienia - czyli chyba wszystko dobrze.
2. przy próbie naciśnięcia jakiegoklwiek przycisku/obrócenia pokrętła (zrobienie zdjęć, próba wejścia do menu/info, zmiana ustawień) górne menu gaśnie i zostaje na nim tylko stan baterii (bateria pełna), mrugnie LED od karty, czasami Selft-Timer lamp/Remote Control reciver. I tak na około 0,5 sekundy, po czym na głównym ekranie ponownie pojawiają mi się aktualne ustawienia, a na górnym status baterii i reszta ustawień. Tak jakby przy naciśnięciu czegokolwiek aparat się restartował zamiast wykonać wymaganą operację.
Z tego co kojarzę to pierwszy raz miałem taką sytuację w grudniu przy temperaturze około 15 stopni. Robiłem zdjęcia aż w pewnym momencie aparat zastrajkował i miał objawy jak powyżej. Jednak następnego dnia działał bez problemu. Później miewał czasami problemy po włączeniu ale po jakimś czasie działał OK. Teraz w ogóle mi ni reaguje. Znaczy reaguje tak jak opisałem, czyli się rchyba estartuje.
Testowałem już bez karty, bez obiektywu. Na innej baterii czy też zasilaniu przez zasilacz nie testowałem ponieważ nie posiadam takowych.
Ktoś wie o co może chodzić?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
AcidSeal