K-5 + Z-1p + Σ 10-20/3.5 + Σ 30/1.4 + Σ 50/1.4 + Σ 85/1.4 + Metz 58 AF-1
http://kraskowski.pl
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
Eee... Bez przesady - RAW jest tylko delikatnie zaszumiony... Jeśli pojawiają się u kogoś "paskudne szumy", jest to wyłącznie wina wybranego sposobu obróbki...Tequila napisał/a:na 5 paskudne szumy najlepiej pokonane
Widzę swoją "resztę" jak i fakt, że znowu przekombinowałem Ale będę się, połowicznie choć, bronić Po zmianie proporcji i przy centralnym skadrowaniu 4:3 (zamiast widocznego 3:2) i zachowaniu szerokości, na pełnym ekranie moja wersja wygląda całkiem "znośnie". IMHO ofkozdlugas1982 napisał/a:reszta przekombinowana
kaSetka z zabawkami
No to pozostaje mi wierzyć, że nie zdradzisz tej naszej tajemnicyTequila napisał/a:Rafi, zapomniałeś, że tylko my dwoje wiemy, która wersja jest Twoja;)
Pisz, pisz! Wiele (no nie zawsze) osób wysyła, a czasem mam wrażenie, że tylko/zwłaszcza ja się "udzielam" i próbuję sprowokować do dyskusji. Zazwyczaj staram się punktować to co uważam za błędy czy niedociągnięcia (np. tak jak dziś o szumach). Bez opinii innych czasem trudno dostrzec własne błędy. Może za wyjątkiem moich, bo w frc są aż do bólu oczywiste...dlugas1982 napisał/a:ale już nie cwaniakuję bo sam nic nie wysłałem
kaSetka z zabawkami
kaSetka z zabawkami