| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
tiaa to tak jak te kadry z kamer przemysłowych powiększane w nieskonczoność w CSI, żaden program Ci nie zwiększy kąta widzenia, nie pokaże tego co więcej pokazuje fiszek w stosunku do zwykłego szkła o węższym kącie widzenia.Tok'Ra napisał/a:Dla mnie - zabawa, gdy znalazłem gałkę która robi mi klikiem z klasycznego kadru zdjęcie jakby robione fisheye'm, co oznacza w praktyce zaoszczędzony niezły grosz (~950zł) na Samyang'a 8mm.
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:
To kąt widzenia jest najważniejszy w fiszku a nie tylko samo zniekształcenie![]()
Fotografia jest nie zdrowa...
Dobry pomysł?
K-5 + 15/4 + 21/3.2 + 35/2.4 + 50/1.8 + 85/1.4 + 100/2.8 WR, tak?
| K100D Super - SMC DA 18-55 AL - UV HOYA HMC SUPER - PL-CIR HOYA HMC - O-ME53 |
Tok'Ra napisał/a:znalazłem gałkę która robi mi klikiem z klasycznego kadru zdjęcie jakby robione fisheye'm
Bucik napisał/a:Podobne efekty były kiedyś, w co niektórych kompaktach HP. Dawało się wywołać efekt fish-eye z poziomu aparatu, a dokładniej software'u
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
Praktica & Sonnar i takie tam inne
Cytatadd-apt-repository ppa:dhor/myway
./salvadhor
pszczołowaty napisał/a:wygląda na bardzo rozbudowany, prawie jak RT spróbujemy![]()
http://photivo.org/photivo/tutorials/dehaze
-----------------
duże możliwości :) próbowaliście go? Liczba opcji bardzo duża, można się w tym wszystkim pogubić. Wkurza mnie brak podglądu folderów. Wczytuje domyślnie jpga. Chyba za cienki jestem na niegoFajne wyostrzanie wiener coś tam.
ozy można zrobić w nim swojego preseta? Nie umiem![]()
-Demonos- napisał/a:Jak dla mnie duużo lepiej radzi sobie z kolorami rawów
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
K-751, dodatki i dyletanckie pstryki