Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
smiena 8Ds , mir 17-50/2.8
nazirus2411 napisał/a:enelopy nie maja nic wspolnego z lampa ;) 1 - nawet nie wiem jak mozna otworzyc lampe w kx automatycznie . 2 - uwazaj bo w kx w dowonym programie aparat ustawia maksymalna przyslone i czas , czyli ustawi ci przy kicie 1/20 i 4.5 . Jezeli chcesz wykorzystac max lampy , to ustaw M , czas 1/100 czy jakis krutszy , w M masz mozliwosc kontroli glebi ostrosci , czyli mozesz zmieniac przyslone , 3.5 - 11 przykladowo . Lampa dobierze moc blysku do twoich ustawien , milej zabawy :)
nazirus2411 napisał/a:2 - uwazaj bo w kx w dowonym programie aparat ustawia maksymalna przyslone i czas , czyli ustawi ci przy kicie 1/20 i 4.5 .
Pozdrawiam
Arti
CytatA jak to sie ma do mojego pytania:)?
Snic napisał/a:problem w tym, że ustawiam tryb błysku na automatyczny i lampa nie podosi się sama a powinna
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
yusuf napisał/a:Snic napisał/a:problem w tym, że ustawiam tryb błysku na automatyczny i lampa nie podosi się sama a powinna
Z tego co się orientuję, to automatyczny tryb błysku nie powoduje automatycznego podnoszenia lampy, więc nie powinna. Tylko tryb zielony (i jakieś tematyczne pewnie) Ci na to pozwoli. W innych przypadkach lampę otwierasz sam przyciskiem. Ale w wizjerze powinna się pokazywać migająca lampa, kiedy aparat uznaje, że jest za ciemno i powinno się jej użyć.
Snic napisał/a:W tym rzecz, ze lampa nie podnosi sie automatycznie w żadnym trybie - w tym oczywiscie w trybie zielonym
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-x i kit
K-x i kit
tomek8723 napisał/a:Snic, sprawdź z założonym dekielkiem w trybie zielonym u mnie lampa się otworzyła
K-x i kit