Rozkręcanie nie jest takie trudne, jak masz trochę z majsterkowicza i jakieś śrubokręty to powinieneś dać radę. Problem tylko w tym czy rozkręcaniem coś wskórasz, o ile dobrze pamiętam to przycisk od podnoszenia lampy idzie razem z górnym panelem obudowy i nie pamiętam w sumie jaki jest do niego dostęp bo mnie interesowało raczej przy rozkręcaniu e-pokrętło. Górny panel też ma parę kabelków do korpusu i tak w najwygodniejszej pozycji tego raczej nie uzyskasz, bo część kabelków jest chyba przylutowana na stałe o ile dobrze pamiętam. Inna sprawa, że aby odkręcić górny panel musisz otworzyć lampę, pod którą kryje się dwie śrubki. W poradnikach otwieranie było pokazane za pomocą czegoś bardzo cienkiego i na tyle sztywnego aby można było odhaczyć element trzymający lampę. Gdzieś w internecie są własnie instrukcje serwisowe z których można coś podhaczyć, był kiedyś chyba też link do nich gdzieś na forum, bo ja je chyba właśnie tu znalazłem, choć akurat na temat górnego panelu tam nie ma dużo zdjęć. Jeśli nie będzie mógł znaleźć to się odezwij, mogę podesłać na mejla. W sumie na forum też można coś znaleźć o rozkręcaniu DS-a i przynajmniej kilku użytkowników to robiło w tej puszce. Ja swoją sprzedałem niestety wiec nie mam nawet z ciekawości jak sprawdzić.
A lampę zewnętrzną warto zawsze kupić, jak ma jeszcze regulowany palnik to daje o wiele większe możliwości, nawet jeśli jest to stara i tanie lampa, z którą trzeba popracować lekko na wyczucie, z drugiej strony są też gabaryty i mniejsza poręczność, zwłaszcza jak trzeba lampą błysnąć raz na jakiś czas.
K-r, 16/2, 35/2, 105/2.5 i z rzadka inne...