K5IIs, K100D, MZ-S QD, Z-1 QD, MZ-5n QD, MZ-6 QD, Super A + optyka: Pentax K, M, A, F, FA, FAJ, DA, DA Limited, DA*; Sigma DC i DG; Tamron Di; Tokina; Adaptall-2 oraz M42x1; F 1,7x AF Adapter; AF-540FGZ; BG-10; O-GPS1; pierścienie makro; drobiazgi
Culminar napisał/a:Witam!
Posiadam Pentaxa ME Super, Super A i Z1. Zamierzam w najbliższej przyszłości nabyć Pentaxa K100D. W związku z tym mam pytanie do użytkowników Pentaxów. Jaki wybralibyście 1 model lampy błyskowej, który pasowałby do wszystkich w/w modeli aparatów? Zastanawiałem się nad następującymi lampami:
Pentax AF-280T – występuje już w prospektach do Pentaxa Super A, napewno pasowałaby do Pentaxa Z1, ale czy prawidłowo będzie działać z ME Super i K100D?
Culminar napisał/a:
Pentax AF-360 FGZ zaprojektowana do MZ-S z pomiarem typu P, jak zachowałaby się z ME Super?
Culminar napisał/a:
Pentax AF-500 FTZ – zaprojektowana do Z1, silna ale bez pomiaru P. Na pewno dobrze współpracuje z Super A i Z1, ale jak z ME Super i K100D?
K5IIs, K100D, MZ-S QD, Z-1 QD, MZ-5n QD, MZ-6 QD, Super A + optyka: Pentax K, M, A, F, FA, FAJ, DA, DA Limited, DA*; Sigma DC i DG; Tamron Di; Tokina; Adaptall-2 oraz M42x1; F 1,7x AF Adapter; AF-540FGZ; BG-10; O-GPS1; pierścienie makro; drobiazgi
Pozdrawiam
sebostek napisał/a:jeżeli pozwolicie podwiesze się pod wątek, a mianowicie czy wspolpraca lampy sunpak MZ 440AF z K100D bedzie prawidlowa - chodzi mi o napięcie coby elektroniki K100D nie spalić
Pozdrawiam
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron