K7, porst f1.2 55mm, soligor 35-105, sigma 30mm f1,4, metz 48 i parę innych dupereli
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
A od czego odbijasz błysk ?elektrorelax napisał/a:w słoneczny dzień zrobić błysk dopełniający .......Palnik ostawiony w górę,
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
KP | Sigma 17-50 f/2.8 | Metz 50 AF-1
HOYA CIR-PL HD | HOYA PRO ND1000
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
hottt napisał/a:A tak na poważnie, skoro kieruje błysk do góry to jakim cudem fota jest przepalona?
elektrorelax napisał/a:używając lampy czas rośnie do 0,180 i to jest pewnie powodem że migawka jest za długa na taką pogodę, a zależy mi żeby zdjęcie zrobić na pełnej dziurze, przy niewielkiej odległości od modela - np 2 metrów. Działam na pttl.
Pozdrawiam
Arti
K7, porst f1.2 55mm, soligor 35-105, sigma 30mm f1,4, metz 48 i parę innych dupereli
elektrorelax napisał/a:Czy ktoś mógłby zamieścić fotki zdjęć z dopełnieniem światła lampowego, na dużym otworze przy małej odległości, w słoneczny dzień? Da się prawidłowo doświetlić modela żeby nie wyglądał sztucznie? Zdaję sobie sprawę, że najlepiej używać w tym celu jakiś osobnych soft boksów parasolek, ale przecież nie ma czasu na rozkładanie gadżetów w momencie, gdy np para młoda wylezie z kościoła, sypią bilonem albo ryżem, a rodzinka rzuca się obcałowywania - taką właśnie sytuację miałem i to jeszcze pod ostre słońce.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
hottt napisał/a:A tak na poważnie, skoro kieruje błysk do góry to jakim cudem fota jest przepalona?
Ja: "Nawet jesli moje zdjecia nie przedstawiaja obecnie absolutnie zadnej wartosci to za lat dziesiat beda mialy przynajmniej wartosc historyczna".
Ja: "To małpa pochodzi od człowieka a nie odwrotnie. I wszystko zaczyna pasować..."