Witam,
Może orientujecie się jak wybrnąć z sytuacji?
Mam w swoim KX zaobserwowany z kilkoma obiektywami BF, czyli ostrzenie poza obiekt.
Poczytałem i spróbowałem samodzielnie dokonać korekty i zgodnie z instrukcjami wejść w Menu serwisowe, po wgraniu pliku MODEST.492. Dalej mogę zmienić DEBUG MODE na EN (dostępny) zatwierdzam OK i pojawia się w lewym górnym rogu napis DEBUG MODE ale nic poza tym nie wyświetla się tak jak na instrukcjach tutaj zamieszczanych. Nie ma żadnej podziałki ani nic podobnego jak na screenach załączonych na forum.
Wg mojej wiedzy z informacji tutaj wyczytanych może ma to związek z aktualizacją firmware?
Miałem 1.01. Podobno korekta nie działa na 1.01 tylko na 1.00. Czy komuś z Was udało się dokonać korekty AF na wersji 1.01?
Próbowałem też wrócić do wersji 1.00. Wkopiowałem właściwy plik z wersji 1.00. Po stosownym uruchomieniu wyświetlił się komunikat o upgrade. Zatwierdziłem ok i szła aktualizacja. Zgodnie z instrukcją po komunikacie COMPLETE wyłączyłem aparat. Niestety wersja pozostałą ta sama (1.01). Zatem jestem w....
punkcie wyjścia. Nie mogę zmienić ani korekty AF ani wersji firmware.
Dziś załadowałem wersję 1.03 z nadzieją że na tej wersji będę mógł dokonać korekty przez Menu serwisowe. Niestety bezskutecznie. Czy możecie pomóc?
Będę wdzięczny za rzeczową pomoc.
A co ciekawsze docinki przeczytam z uśmiechem, a co innego mi pozostaje.