pro_mode  Dołączył: 27 Kwi 2007
  Gdzie mozna dostac fa 50mm f1.4
Witam, bylbym wdzieczny za podanie jakis informacji gdzie takowy obiektyw lub inne pentaxowe mozna kupic - bo jak wszyscy wiemy jest duzy problem z dostepnoscia szkiel (plesniaki na allegro sie nie licza :evilsmile: )
Prosze nie podawac adresow sklepow internetowych - znajomy obdzonil tyle ile dal rady i nigdzie nie maja tego 'na magazynie' wiec co z tego ze oferta cenowa jest w sieci skoro nie mozna tego nigdzie kupic.

Jesli ktos wie gdzie obecnie takie cos maja do kupienia na miejscu, prosze dac znac.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Jedyny jaki ostatnio widziałem, to na Allegro, ale już jest 800 złociszy.

[ Dodano: 2007-04-30, 19:46 ]
pro_mode napisał/a:
bylbym wdzieczny za podanie jakis informacji gdzie takowy obiektyw lub inne pentaxowe mozna kupic
nawet jeżeli ktoś wie, to na pewno sam sie obkupi i dopiero poda info. To deficytowy towar, bardzo deficytowy :-P .

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
NIestety tylko stany: adorama lub bhfotovideo. Ja kupilem taka droga w zeszlym tygodniu w adoramie. Zamowilem w poniedzialek wieczorem, przyszla we czwartek rano. Oczywiscie trzeba zaplacic clo, vat, etc. Ja za calosc zaplacilem mniej niz cena w polskich sklepach internetowych. Co prawda zamawilem do Daczlandii, ale tutaj vat=19%, wiec wielkich roznic byc nie powinno. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Choćby tu:
http://cgi.ebay.de/Pentax...1QQcmdZViewItem
Chyba, że chcesz koniecznie nowy

A ten to już całkiem faaaaaajny
tylko trochę dłuższy

piotr_luk napisał/a:
Choćby tu:
Chyba, że chcesz koniecznie nowy

tyle ze nowy z usa wyszedl mnie taniej niz obecna cena tamtego (nie liczac jeszcze wysyki), jest nowy i ma sie pewnosc ze Cie ktos nie oszuka... (prznajmnie ja sie kierowalem takimi przeslankami)

zy napisał/a:
tyle ze nowy z usa wyszedl mnie taniej

to zapodaj chłopakowi linka, niech się też ucieszy :lol:

Napisał, że kupił w Adoramie
B&H
Adorama

Faktycznie, co prawda, to prawda, ceny niczego sobie, zy jakbyś jeszcze skrobnął ile całościowo cię zakosztował

pro_mode  Dołączył: 27 Kwi 2007
Jednym slowem - w pl oficialnie nie do kupienia?

pro_mode napisał/a:
w pl oficialnie nie do kupienia?
Chyba do kupienia, tylko trzeba trzymać rękę na pulsie dopytywać sie w sklepach. Zapytaj jeszcze Piotra Sawickiego, może on coś pomoże.

pro_mode napisał/a:
Jednym slowem - w pl oficialnie nie do kupienia?

Trochę optymizmu, może się kiedyś doczekasz. Ale z drugiej strony, skoro w USA taniej i pewne źródło i od ręki. Nie wiem tylko jak skomplikowane są te procedury celno - podatkowe. Bo jak mają ci się potem ręce z nerwów trzęść to nawet SR nie pomoże

argawen, dokladnie

piotr_luk, wyszlo: 220$+40$(wysylka)+62e(oplaty)

oplaty celne placi sie gotowka panu z ups ktory przynosi i tyle

zy napisał/a:
oplaty celne placi się gotowka panu z ups

czyli procedury uproszczone do minimum :mrgreen: , nie sądziłem, że to tak łatwo, dzięki zy za info. :-B

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006

podkreslam ze miejsce akcji to Holandia, za Polske nie recze (ale nie sadze zeby mialo byc inaczej)

Tylko zy, odbierał w Amsterdamie. U nas pewnie trzeba by się wybrać do składu celnego, wypełnić papiery, albo zapłacić za wypełnienie.

ja mieszkam w Germanii, więc powinno być ... nie wiem czy lepiej

Zy jeszcze jedno całośc płacisz kurierowi (towar, przesyłka i opłaty), czy tylko cło i haracz

piotr_luk napisał/a:
ja mieszkam w Germanii, więc powinno być ... nie wiem czy lepiej
Na pewno, tym bardziej że tam Vat 15 % :-)

argawen napisał/a:
tam Vat 15 %

już niestety nie - od 01 stycznia 19% :evil:

piotr_luk, tylko oplaty, przesylka+cena kartą kredytową, paypal'em, nie wiem czym jeszcze mozna...

Skocz do: