K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
ME Super, MZ-5N, K-5, krótka *, DA 21 LTD, Canonet + szklarnia
CytatZamiast wysyłać biorę się sam do roboty, z tym że nie każdy tak potrafi.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
jannad napisał/a:Wczoraj porwałem się z motyką na księżyc rozkręcając jeden swój obiektyw i to bez pomocy neta i się udało.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
romeoad napisał/a:A to jakiś autoryzowany serwis, wskazany przez Apollo?
Swoją drogą, wzruszające jest, że ktoś zakłada sobie konto tylko po to, żeby tylko i wyłącznie ostrzec przed serwisem, który nie zrobił tego, co zasadniczo świadomy użytkownik sam powinien umieć.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
K-1 |K-5 | MeSuper | F28/2.8 | M40/2.8 | F50/1.7 | FA100/2.8 macro | DA12-24 | DA16-45 | DA18-55WR | DA55-300 | Vivitar 28/2.8 | m42 | slik340dx | flickr
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Apas napisał/a:Mam wielu znajomych, ktorzy twierdzą, że wymiana "zajechanego" paska klinowego w aucie to praca na pół godziny i trzeba być neptykiem, zeby tego samemu nie zrobić. Widac jestem neptykiem, bo w takiej sytuacji jadę do warsztatu.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Widać nie znają nowych diesli VW, w których nie jest to możliwe bez specjalistycznych przyrządów i narzędzi
...piękne są tylko chwile...
Zenit 12xp + Helios, Jupiter i inne,
K200, K3 II, kit II, DA 15/4, DA 35/2,8, S 50/1,4, DFA 100/2,8, DA*60-250/4 + HD1,4 AW, AF 540 FGZ
Apas napisał/a:Więc po co się czepiasz?
palec napisał/a:banalna czynność jaką jest wymiana matówki
palec napisał/a:Przez 3 miesiące próbowali wymienić matówkę w moim K-X i oczyścić go za niemałą sumę 370zł
romeoad napisał/a:
Musisz mnie nie lubić
romeoad napisał/a:
Wyraziłem swoje odczucie w stosunku do wpisu, w którym występuje absurdalne złożenie treści:
palec napisał/a:banalna czynność jaką jest wymiana matówki
romeoad napisał/a:
Użytkownik wie, że to jest banalne. Dlaczego po prostu nie zabrał aparatu po kilku dniach i nie poszedł gdzie indziej? Ja bym tak zrobił z paskiem klinowym.
romeoad napisał/a:
Poza tym:
palec napisał/a:Przez 3 miesiące próbowali wymienić matówkę w moim K-X i oczyścić go za niemałą sumę 370zł
Sugeruje grzeczne zapłacenie za niewykonaną usługę. To jest bardzo dziwne. Dlaczego ów użytkownik nie wrócił tam i nie zarządał zwrotu pieniędzy, skoro ewidentnie usługa nie została wykonana, a zamiast tego pisze na forum?
romeoad napisał/a:
Gdy ostatnio naprawiałem uszkodzony obiektyw, to 2 razy wracałem, aż uznałem, że serwis zrobił wszystko co mógł, a obietyw odzyskał znakomitą większość sprawności. No ale to nie było na Żurawiej.
romeoad napisał/a:
Poza tym ten wpis sugeruje, że nie bardzo mają pojęcie o Pentaxach. Powiedz szczerze, zaniósłbyś tam swojego Pentaxa?
Enzo napisał/a:Apas, a ja lubię ludzi którzy internetu używają do wyszukiwania informacji a nie tylko do wylewania żalu. Bo, gdyby autor wątku wpisał w wyszukiwarce hasło "wymiana matówki k-x" to znalazłby ten temat: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=35903 a co za tym idzie 370 zł zostałoby mu w kieszeni i radość wielka napełniłaby jego serce gdyż forum słynące z filozoficznych rozważań o dupie Maryny i gierek słownych pomiędzy kolesiami z wieloletnim stażem przyniosłoby mu oczekiwaną pomoc.
Apas napisał/a:OBIEKTYWNE
Apas napisał/a:MIAŁ PRAWO
Apas napisał/a:z wyżyn swego (...) fotograficznego stażu
Enzo napisał/a:
To słowo klucz podobnych tematów. Po jednym poście użytkownika nie jestem w stanie określić z kim mam do czynienia wobec czego wątpliwości na temat użyteczności podanych przez niego informacji są uzasadnione.
Enzo napisał/a:
Apas napisał/a:MIAŁ PRAWO
Nikt mu tego prawa nie odbiera.
Enzo napisał/a:
Apas napisał/a:z wyżyn swego (...) fotograficznego stażu
Bardziej cenię wypowiedź osoby doświadczonej od uwag nowicjusza.
Apas napisał/a:banalną czynność udania się do lazinki
Apas napisał/a:twoja interpretacja
Apas napisał/a:Czemu więc, zamiast samemu postudiować i problem rozwiązać - leciałeś do serwisu?
Apas napisał/a:jaki mądry jesteś PO przeczytaniu postu kolegi?
Apas napisał/a:To wprawdzie serwis, którego Apollo nie poleca
Apas napisał/a:mu te prawa odbierają
Apas napisał/a:Niektórzy zaś forumowicze z niewiadomych powodów, z wyżyn swego
forumowego i fotograficznego stażu, mu te prawa odbierają.
Apas napisał/a:
A jednocześnie uzurpuja sobie prawo do oceny sensowności jego postępowania, nie znając wszystkich przesłanek...
FB
K-5|F70-210|DA18-55|DA12-24|Sigma400/5.6M|Tak SMC50/1.4|YML50/1.4|Son135/3.5|Kal100/2.8|Tak 200/3.5|TC1.7|Raynox 250&2020|C s100|Panas FZ38