Andrzej_k-5  Dołączył: 18 Sty 2011
Epson p50 wydruk bez marginesów 15x21
Czy udało się komuś taka sztuczka? Jeśli tak, to poproszę o informację.

Kupiłem sporo papieru tego formatu i wyszła lipa:?(

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Rozumiem, że pliki wejściowe mają proporcje długości boków 5:7.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Andrzej_k-5, albo dostosowujesz plik wejściowy tak jak pisze plwk albo ustawiasz automagiczne "kadrowanie zdjęcia, aby wypełnić cały papier" + "drukowanie bez marginesów" w programie, w którym drukujesz.

Byłoby łatwiej, gdybyś napisał jak drukujesz, w jakim programie i jakich ustawień używasz.

Dziękuję za odpowiedź.

Jednak pewnie nie drukowaliście na tym urządzeniu fotek 15x21 bez marginesów.

Sterownik drukarki dla tego konkretnego formatu nie pozwala na druk bez marginesów.

istnieje możliwość zdefiniowania własnego rozmiaru papieru z opcja bez marginesów, ale coś mi ciężko idzie i drukowane są głupoty marginesowe.

Być może komuś udało się zmusić drukarkę do posłuszeństwa i drukowanie w tym formacie bez białych brzegów.

Co dziwne A4 drukuje bez problemów i 13x18 też.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Andrzej_k-5, Byłoby łatwiej, gdybyś napisał jak drukujesz, w jakim programie i jakich ustawień używasz.

drukuję z ps-a głównie. Wybieram w ustawieniach drukarki rozmiar papieru 15x21 i niestety mam nieaktywne pole "bez marginesu".

filorp  Dołączył: 03 Lis 2008
To jest normalny A5 - ja drukuję bez problemu zdjęcia bez marginesów na p50 i 1400: Idziesz do ustawień drukarki wybierasz custom paper. Klikasz bez marginesów, pojawiają sie opcję boków wybierasz szerokość 2100 wpisujesz długość 148, save i gotowe. Teraz myk: jak masz portret to ustawiasz orientacje papieru na landscape jak masz landscape to ustawiasz na portret... Wszystko!!!

Skocz do: