gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
na jakim portalu założyć konto e-mail?
do tej pory miałem na interii ale schodzi mi już tyle spamu że mnie to wk.... urza i chyba czas zmienić konto na inne, raczej na innym portalu, ale na jakim? proszę o podpowiedzi.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Gmail.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
gmail tylko i wyłącznie
praktycznie zero problemów ze spamem ;-)
czasami tylko jakiś nie-spam zaplącze się do katalogu spam, ale przez kilka lat korzystania z gmaila (a mam od pierwszego dnia kiedy były zaproszenia - zaproszenie dostałem bezpośrednio od google) zdarzyło się to kilka-kilkanaście razy

spam przepuszczony do skrzynki odbiorczej to też podobna ilość

no właśnie myślałem o gmail,
a co bedzie jak przekieruję z moich dotychczasowych skrzynek korspondencję i wraz z nią cały ten spam tez mi się przekieruje? czy gmail to wychwyci?

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
gmaila odradzam - owszem, konto działa świetnie, natomiast licho wie kto grzebie ciągle po zasobach komputera :-)
Załóż sobie jakieś konto płatne, nawet w wp, nie będzie kłopotu ze spamem i działaniem.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Yeti napisał/a:
natomiast licho wie kto grzebie ciągle po zasobach komputera :-)
widze, ze lubisz miejskie legendy?

Odkad uzywam gmaila zapomnialem co to klient pocztowy i archiwzacja wiadomosci przy kazdej reinstalacji systemu. Poza tym, jesli ktos sie paranoicznie boi o bezpieczenstwo moze korzystac z gmaila przez IMAP.

ckpiter  Dołączył: 24 Lip 2008
jednak gmail :)

gezaj napisał/a:
czy gmail to wychwyci?
Wychwyci. Ja zbieram na gmaila poczte z kilku roznych skrzynek, w tym z platnego konta w home.pl, bo tak mi po prostu wygodniej. Gmail zatrzymuje praktycznie ponad 99% spamu - ostatni trafil mi sie jakies 2 miesiace temu.

dzerry napisał/a:
Wychwyci. Ja zbieram na gmaila poczte z kilku roznych skrzynek,

o taką informację własnie mi chodziło :-B

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
gezaj, Właściwie tylko gmail , nie widzę alternatywy .

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Sam mam konta na gmailu i bardzo sobie chwalę, ale tak sobie pomyślałem, że jak kiedyś się obudzimy i nie będzie Google, to co będzie?

Choć w sumie, kiedyś się obudziliśmy i nie było Teleranka. Przeżyliśmy. To może znów sie uda.

Yeti napisał/a:
Załóż sobie jakieś konto płatne, nawet w wp, nie będzie kłopotu ze spamem i działaniem.
Yeti, to jeszcze tylko kończąc (bo nie ma sensu ciągnąć miejskich legend), równie dobrze wp ze swoim płatnym kontem mogłoby sobie grzebać na twoim komputerze :lol:

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
A jakby Ci braklo miejsca (7,5Gbajta) to za grosze mozna rozszerzac (i wspoldzielic z np Picasa jak ktos uzywa).

Dodam, ze etykietki w gmailu sa latwiejsze i pewniejsze niz filtry w wiekszosci klientow pocztowych.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
opiszon napisał/a:
równie dobrze wp ze swoim płatnym kontem mogłoby sobie grzebać na twoim komputerze
Przypomniało mi się pytanie: "do czego służy Internet Explorer?"

Jarek Dabrowski napisał/a:
jak kiedyś się obudzimy i nie będzie Google, to co będzie?
jeżeli chodzi o emaile, to dokładnie to samo, jeżeli pewnego dnia zabrakłoby wp czy dowolnego innego dostarczyciela skrzynek pocztowych

ci co przechowywali maile na serwerze, stracą wiadmości, ci co ściągali na dysk, nie będą mieli problemu

oczywiście google to nie tylko gmail, ale w polu wyszukiwarek mamy jeszcze nowego binga który sobie w miarę dobrze radzi, na pozostałe usługi google też można znaleźć alternatywy (nie wiem czy na wszystko, bo nie jestem takim geekiem żeby śledzić co tam google nowego wypuszcza)

[ Dodano: 2009-07-24, 12:59 ]
Przypomniało mi się pytanie: "do czego służy Internet Explorer?"

do tego żeby ściągnąć FireFoxa (domyślam się że nie ten wariant wypowiedzi miałeś na myśli ;-) )

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
do czego służy Internet Explorer?"
Do przeglądania internetu z twojego komputera. I na odwrót. ;-)

opiszon napisał/a:
ale w polu wyszukiwarek mamy jeszcze nowego binga
Polecam binga do wyszukiwania grafiki - google moze sie schowac. Oprocz grafiki zreszta, bing naprawde dobrze wyglada. Do tego stopnia, ze jak juz nie moge czegosc znalezc na google, to ide na binga i tam o dziwo znajduje.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
To ja jeszcze dodam, że gmail ma też firmowy program do obsługi kont gmail w komórce (java). Bardzo wygodny, daje dostęp do maili, archiwum itp. bez konieczności ładowania całej zawartości www, a więc żre to mało kilobajtów. (Jedyny minus, że nie można ściągnąć załączników do pamięci telefonu (czy tam kartę pamięci) - mam nadzieję, że to poprawią.)

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
dzerry napisał/a:
widze, ze lubisz miejskie legendy?

niech to będą legendy, mnie to generalnie mało interesuje, nie zajmuję się tym zawodowo, ale koledzy na najwyższym poziomie zawodowstwa pokazali mi (po zainstalowaniu jakiegoś programiku) co jest wyciągane z mojego kompa w momencie zakładania sobie skrzynki gmail i także później. Widziałem to na własne oczy więc to nie plotka. Ale skrzynkę gmail posiadam dalej (jako rezerwową) i uczciwie mówię że działa OK

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
PiotrR napisał/a:
Bardzo wygodny, daje dostęp do maili, archiwum itp. bez konieczności ładowania całej zawartości www

Kolejnym peanem bedzie GmailNotifier, czyli dodatek do FF, nie umiem juz bez niego sie obyc. (Chociaz pewnie sa dodatki obslugujace inne konta)

Skocz do: