vector napisał/a:mam dość plastyku i af :)
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Spinner napisał/a:A w Pentaksie malo masz pieknych korpusow manualnych??

fotonyf
zestawy K classic & digi &  M42;    MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
                Dołączył: 02 Maj 2006vector napisał/a:jak patrze na te zdjęcia pentaxów po 25 latach uzytkowania to aż się płakać cche - wyglądają stragicznie.

vector napisał/a:jeszcze chodzi mi po głowie Nikon FM3a na którego od dawna choruję... taki niezniszczalny korpusik - działa z i bez baterii - bateria to opcja :)
 Tak mozna powiedziec tylko o apracie, ktory ma oprocz mechanicznych czasow rowniez swiatlomierz selenowy, czyli nie potrzebuje baterii nawet do pomiaru swiatla np. Zenit ET. Zatem wydaje mi sie, ze  FM3A do prawidlowego dzialania jednak potrzebuje  baterii, chyba ze masz przy sobie zewnetrzny swiatlomierz albo na czuja potrafisz dobrac wlasciwe parametry ekspozycji.
   Tak mozna powiedziec tylko o apracie, ktory ma oprocz mechanicznych czasow rowniez swiatlomierz selenowy, czyli nie potrzebuje baterii nawet do pomiaru swiatla np. Zenit ET. Zatem wydaje mi sie, ze  FM3A do prawidlowego dzialania jednak potrzebuje  baterii, chyba ze masz przy sobie zewnetrzny swiatlomierz albo na czuja potrafisz dobrac wlasciwe parametry ekspozycji.ME Super, LX, K10D + trochę szkła
                Dołączył: 02 Maj 2006psyt napisał/a:FM3A to napewno znakomity sprzet,

LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA I - SPINNERSLIFE
                Dołączył: 02 Maj 2006modern art = i could do that + yes, but you didn't
                Dołączył: 02 Maj 2006Spinner napisał/a:OM4Ti to marzenie... podobna schize mialem kiedys (i po czesci mam do dzisiaj) na temat Contaxow RTSIII czy chocby Arii (bajer, mimo, ze juz nie pancerniak) - do tego Zeissy *T i rzadzisz..

K10D; LX
Vivitar S1 105/2,5; Sigma 135-400/4,5-5,6; D-xenon 18-55/3,5-5,6; SMC A 35/2,8; SMC A 28/2,8; SMC M 50/1,4 +parę innych
Metz 32 MZ3; Pentax 540 FGZ; Slik PRO 713 CF; Slik SBH 280

LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Spinner napisał/a:Mialem bardzo krotko LXa - nie powalil mnie - ale moze dlatego, ze mialem bardzo brzydkiego... Moze kiedys jeszcze... ale nie wiem

fotonyf
zestawy K classic & digi &  M42;    MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf napisał/a:Trzeba się umówić ze Slavą na plener w Krakowie i pomacać jeszcze raz
 Dosyc mam "chorob" ostatnio...
   Dosyc mam "chorob" ostatnio...  

LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE