Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Nieostra wizja, fonii brak!!!
Słowo "przedsiębiorczyni" nie ma nic wspólnego z socjologią, co najwyżej z jakimś "dziwnym" odbiciem trendów feminizacji w lingwistyce. Przy okazji - tego typu badania z socjologią mają taki związek, iż urągają rudymentarnym zasadom metodologii badań społecznychPentagram napisał/a:Słowo "przedsiębiorczyni" na kilometr pachnie wydziałem socjologii.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
K-5/K10D + S17-50, 21Ltd, 35Ltd, DA*55, FA135
Iza napisał/a:Ej, ale na poważnie, chyba nie ma takiego słowa predsiębiorczyni?
Nieostra wizja, fonii brak!!!
Mam to samo. Dziwi mnie ta promocja żeńskich form zawodów. Pani dyrektor, pani profesor, pani prezes, to jest ktoś, a dyrektorka, profesorka i prezeska, to taki nikt.bilko napisał/a:jak pani w tv mówi na siebie 'jestem psycholożką' to od razu zmieniam kanał
Z socjologią nie, ale z wydziałem socjologii owszem. Mianowicie od znajomej, wykładającej w Katedrze Socjologii UŁ usłyszałem po raz pierwszy, kilka lat temu, że jest socjolożką, nie socjologiem.matb napisał/a:Słowo "przedsiębiorczyni" nie ma nic wspólnego z socjologią
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
mygosia napisał/a:jest cos takiego jak "żołnierka" ?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Rób jak uważasz, skoro nie uważałeś jak robisz ! ))
mygosia napisał/a:A właśnie - za jest cos takiego jak "żołnierka" ?
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.