Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Chyba tylko serwis. Możesz spróbować wypolerować go miękką szmatką i pastą do zębów.
Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Nigdy nie należy czyścić alkoholem plastikowych soczewek.
Pozdro
zyga
Pentax K5II
Sid Gotama napisał/a:ale chciałbym to zrobić nieco lepiej i użyć papieru 2500+.
K-50 + P-DA16-45/4, P-DA18-135, P-A50/1,7, P-DA35/2,4, P-M135/3,5, DA 18-55 AL, DA 55-300 ED, Helios 44-M6, Jupiter 37A, Mir 1B 37/2.8
Pentax K5II
Pentax K5II
Pozdro
zyga
komtur napisał/a:Tak mnie naszło przy okazji - mogliby jednak zrobić to z czegoś trwalszego. Korpusy pancerne, pouszczelniane, a tu taka słabizna...
tomek_j napisał/a:komtur napisał/a:Tak mnie naszło przy okazji - mogliby jednak zrobić to z czegoś trwalszego. Korpusy pancerne, pouszczelniane, a tu taka słabizna...
W K-01 jest to dobrze zrobione
malezet napisał/a:Co dziwnego zaczeło się dziać po czyszczeniu izopropanolem wizjera w moim K-x. Pojawiła się jakby skaza i z czasem zaczęła się powiększać...
Pentax K5II
zatrzymać czas... K5II i kilka słoików po ogórkach :)
Maxi 7 napisał/a:Trzeba by podejść do jakiegoś zakładu optycznego, może coś poradzą w kwestii polerowania.
Pentax K5II
Sid Gotama napisał/a:Pasta do zębów daje radę, tylko chyba przedobrzyłem i dostała się pod soczewkę (patrz mój post z 2015-12-08, 20:33) jak na razie w niczym to nie przeszkadza ale brzydko wygląda.
Dostałem od znajomego trochę pasty tzw. wykończeniowej.
Miała być ponoć do plastiku ale niestety po pierwszych próbach tylko popsuła uzyskany wcześniej efekt i trzeba było wrócić do pasty do zębów... i chyba już za dużo jej było...
Sprzedam Pentax K-3 w komplecie SiGMA 17-70 OS HSM i Pentax 55-300 DA ED
dzidzi napisał/a:Sid Gotama napisał/a:Pasta do zębów daje radę, tylko chyba przedobrzyłem i dostała się pod soczewkę (patrz mój post z 2015-12-08, 20:33) jak na razie w niczym to nie przeszkadza ale brzydko wygląda.
Dostałem od znajomego trochę pasty tzw. wykończeniowej.
Miała być ponoć do plastiku ale niestety po pierwszych próbach tylko popsuła uzyskany wcześniej efekt i trzeba było wrócić do pasty do zębów... i chyba już za dużo jej było...
Ja, jak bym miał taką fizyczną usterkę i ktoś by mi to rozebrał do tego stanu co na ostatniej fotografii to nie ma bata co bym tego nie wypolerował mleczkiem.
Tylko nie w ręku a maszynką do polerowania, 600/800 obrotów i mleczko finisch i musi być lustro.
Potem to już tylko ciepła woda i jakiś detergent (ala Ludwik) co by domyć na kryształ.
Ale nie moja piaskownica i nie będę się bawił czyimiś zabawkami
Pentax K5II