Do tej pory zgodność z tematem nie miała znaczenia. W dodatku widzę że głosowanie może zdecydować że "krowa jest kotem"!wyrzykus napisał/a:Oddając swój głos pamiętajcie, żeby kryterium było też to, czy Waszym zdaniem fotografia jest zgodna z tym tematem, to Wy decydujecie głosując.
Oczywiście. Nie zamierzam nikomu wmawiać że to zadanie jest jego.wyrzykus napisał/a:Zbyszek, to Twoje zdanie,
Przyjmijmy czysto teoretycznie tak dla zobrazowania dość wyolbrzymiony przypadek. Załóżmy że ktoś zorganizował konkurs fotograficzny którego tematem jest "Kot" (zwierzę domowe jakby ktoś miał wątpliwości ). Na konkurs zostaje wysłanych ileś tam zdjęć przedstawiających przedmiotowego kota ale też wśród nich znajduje się jedno zdjęcie krowy (też zwierzę domowe ). Ponieważ uznajemy że ten konkurs to zabawa więc dopuszczamy wszystkie zdjęcia i organizujemy głosowanie. Teraz zakładając że zdjęcia kotów są przeciętne a zdjęcie krowy jest zaje....e to możemy założyć że wygrywa zdjęcie krowy. Wyciągając wnioski z głosowania należy uznać że że krowa jest kotem. Skoro Organizator dopuścił krowę w konkursie o tematyce "Kot" i głosujący wybrali to zdjęcie na zwycięzce to musi to krowa też jest kotem.wyrzykus napisał/a:głosujemy na najlepsze fotografie w zadanych tematach, ich interpretacja to zupełnie inna sprawa, jest, a może bardziej może być ona także przedmiotem oceny głosujących.
wyrzykus napisał/a:Już teraz przypominam o temacie kolejnej edycji, czerwiec to fotografowanie krajobrazu "Długi czas naświetlania". ...
Od Zenita ABTOMATA do K20D
Od Heliosa 44K i Zenitara do SMC, fan Tamrona
od widła do powidła;-)
wyrzykus napisał/a:Nie jestem cenzorem ani edytorem, nie będę prac usuwał czy nie dopuszczał,
Dla zabawy możemy grać w karty. Są zasady np.: że as bije wszystkie inne figury, król bije wszystkie figury poza asem, dama bije wszystkie figury za wyjątkiem asem i królem itp. itd. A teraz wystarczy żeby jeden z graczy umyślił sobie że dama bije asa no i po zabawie.jedrus68 napisał/a:Bo wszystko musi być zgodnie z woda-woda, kot - kot, krowa - krowa?
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Tak, to prawda. Co bym nie napisał i tak nie dociera nawet w części. Równie dobrze mógłbym faktycznie napisać: "bla bla bla bla".x4rd napisał/a:Zbyszek - po co na siłę dorabiasz ideologię do swojej teorii? Czytam ten post z krową i kotem i mogę go zastąpić kilkoma linijkami "bla bla bla bla". Nikomu takie coś nie jest potrzebne, a zabawa to zabawa.
Niby tak, ale przynajmniej jedno z nich jest mocno naciąganych tematycznie. Oczywiście nie myślcie że jestem taki zasadniczy i w tym przypadku bym się nie upierał. Mi bardziej niż o zdjęcia chodziło o Twoją wypowiedź:x4rd napisał/a:Woda na każdym zdjęciu jest więc nijak nie rozumiem o co Ci chodzi.
To zdanie nie ma zupełnie sensu. W dodatku to dowodzi że faktycznie albo nie masz ochoty zrozumieć o co mi chodzi albo nie jesteś wstanie.wyrzykus napisał/a:Oddając swój głos pamiętajcie, żeby kryterium było też to, czy Waszym zdaniem fotografia jest zgodna z tym tematem, to Wy decydujecie głosując.
wyrzykus napisał/a:
Oddając swój głos pamiętajcie, żeby kryterium było też to, czy Waszym zdaniem fotografia jest zgodna z tym tematem, to Wy decydujecie głosując.
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Rób jak uważasz, skoro nie uważałeś jak robisz ! ))
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)