pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:lub posiada jeden z kilku korpusow ze sterowaniem przyslona koleczkiem
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
pozdrawiam,
dzerrry
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
dzerry napisał/a:kastraty - ja je zawsze traktuje jako jedna puszke
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Dobra, dla mnie to i tak jeden pies - generalnie to jednak dosc podobne korpusy - jednoczesnie chyba nie byly nigdy produkowane.matb napisał/a:Błądzisz. MZ-50 jest jakośtam lepszy niż MZ-30 i MZ-60
matb napisał/a:SFXy nie miały sterowania przysłoną z body?
matb napisał/a:I inne Zki i MZki?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Wmzety na 100% lista wyczerpana.
Juz przypomnialem sobie. W MZ-30 i 60 w ogole nie pozwoli zrobic Ci zdjecia z obiektywem bez A - nawet na pelnej dziurze. Kurde, oni musieli tam chyba ostro pic gdy wymyslali ten "feature"...matb napisał/a:MZ-50 jest jakośtam lepszy niż MZ-30 i MZ-60.
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
*ist to też w zasadzie kastrat. Różnica tylko taka, że w funkcjach można przestawić, żeby zachowywał się jak MZ-50 albo MZ-30/60. Ale bagnet miał i tak wykastrowany.dzerry napisał/a:*ist
pozdrawiam,
dzerrry
.... a na kliszy efekt mało widoczny, przynajmniej na tych samplach, które widziałem - chyba Dada wstawiał fotki z tego szkła.dsk napisał/a:przy F2.8 winietuje nawet na cyfrze...
szkło w połowie pełne
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard
Ale przecież Av ma tylko ze szkłami z pierścieniem. Jak ustawisz "A" na szkle, to masz P. Nie?zaroowka napisał/a:MZ-10 ma pełny bagnet (nie kastrowany) i sterowanie przesłoną działa normalnie.