Roso  Dołączył: 25 Kwi 2012
Wysyłka do Apollo
Dobry wieczór. Opisywałem niedawno mój problem z niedoświetlaniem zdjęć w K30. Przez jakiś czas było OK, lecz dwa dni temu znów rozpoczął się problem. Tak jak pisal koleha fuen jest to dość częsta przypadłość K30 i występuje tylko na standardowym zasilaniu i tylko z obiektywami na śrubokręt. Zdecydowałem sie więc zaraz po weekendzie wysłać aparat do serwisu. Stąd też ma do Was kilka pytań: czy aparat wysyłamy z obiektywem, czy sam korpuś ? , czy dołączamy jakiś opis usterki ? jak najlepiej zapakować przesyłkę żeby było OK ? jaki jest standardowy czas powrotu aparatu ? czy naprawienie usterki powoduje przełużenie gwarancji czy tez jak temat powórci za rok to pozamiatane ? Dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
Roso, jeśli problem występuje z jakimś konkretnym obiektywem to ślij z obiektywem . Jeśli ze wszystkimi to mz nie ma potrzeby wysyłać obiektywu . Najlepiej zadzwoń wcześniej do sewisu i się dopytaj . Napewno zalecane jest abyś szczegółowo opisał problem dołączył zdjęcia . Zrób to w formie papierowej . Później możesz coś jeszcze dosłać emailem powołując się na numer reklamacji . Pakuj solidnie . Folia bąbelkowa , pianka ew styropian . Jeśli Twoja reklamacja zostanie uznana ( co wcale nie jest oczywiste ) gwarancja przesunie się o czas pobytu aparatu w serwisie . Każdy problem zawsze może wrócić i jeśli gwarancja się zakończy to płacisz z własnej kieszeni .

OK, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :)

RPM  Dołączył: 28 Lip 2010

No właśnie też niedawno do tego doszedłem. Pocieszam się, że na koszyczku działa bez zastrzeżeń jakby co. No i zostało mi 2 miesiące gwarancji, więc chcę wykorzystać, a może wymienią całą puszkę ? :)

Kot72  Dołączył: 15 Paź 2014
Roso, to ważna informacja jest . Zaznacz że usterka występuje tylko na dedykowanej baterii .

Tak, oczywiście, że to opiszę.

Skocz do: