Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.
pyciar napisał/a:Szybki służą do tego żeby równomiernie rozproszyć światło (to soczewki fresnela).
Co do braku błysku to potrzebny ogarnięty elektryk: sporo kabelków które mogły się załamać/urwać ale przede wszystkim wysokie napięcie serio jak mnie popieściło to 20 minut bałem się zbliżyć do lampy. Wszystkie kabelki są króciutkie i łatwo je urwać składając lampę i cała praca na marne.
Trzeba wiedzieć jak rozładować kondensator bo zwierając można go uszkodzić (o huku i iskrach nie wspominając).
Jeśli kabelki są w porządku to będzie palnik do wymiany: jak nie znajdziesz dedykowanego to zmierz długość i średnicę. Będziesz potrzebował coś podobnego: http://allegro.pl/palnik-...5458046298.html - niestety nieoryginalny palik może mieć ciut inne parametry, moc, kolor, może się przegrzewać albo szybciej wypalać (ale nie musi). W sumie nie jest drogi więc można spróbować.
Jeszcze dwie rzeczy które mogły wysiąść: mini transformatorek zapalający albo tranzystor IGBT ale te ciężko kupić nie znając parametrów oryginału (ja do sigmy 500 nie mogłem dostać, serwis zaproponował jedynie wymianę całej płytki pewno w cenie nowej lampy)
Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.