K-5, K-5IIs, MZ-7, 6D
SMC PENTIGMAMRON DFA*17-510mm f/~2.7 u'LTD EX DC OS SDM HSM ED Di LD [IF] MACRO, 69 elementów w 59 grupach, 3729g.
Pentax K-30,Tamron 10-24 mm f/3.5-4.5, Tamron 28-75 mm f/2.8, Tamron 70-200 mm f2.8, Sigma 70-200 f2.8 HSM, Pentax AF-540 FGZ, YongNuo YN-560 x2
www.kamvis.com
Tedi1983 napisał/a:Mam od ponad roku Move i są ok. Lecz w pomieszczeniu ok 20 m2 gdzie mam swoje studio czasami się okazuje, że lampy mają zbyt małą możliwość regulacji i niestety muszę przymykać obiektyw.
Robienie zdjęć na max otwartej przysłonie jest bardzo trudne. Pomimo, że mam dość spore softboxy oktagonalne to zdarzało mi się i tak przysłaniać je blendą. Także jeżeli lubisz focić z małą głębią to bierz coś z większą możliwością regulacji.
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
blade74 napisał/a:Pewnie mnie wyśmiejecie ale ktoś mi wytłumaczy jak się ma oznaczenie regulacji energii błysku w lampach quantuum w zakresie 5 przysłon tj. OFF/5.0-8.0 (1/32 - 1/1). Rozumiem, że 8.0 to najwyższa moc 400Ws. Jak to się przekłada na poziomy energii błysku w przeliczeniu "na nasze" tj. wartość pomiędzy 5 a 8 np. 6,5 oznacza 50 % tj. 200Ws. Proszę się nie wyśmiewać z mojej niewiedzy tylko proszę o pomoc. Ile wynosi wartość w przypadku 1/32, 1/16 itp...
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio
blade74 napisał/a:
Wielkie dzięki. Właśnie robię obliczenia dla 300Ws. Rozumiem, że przy wartości 5.0 jest to zawsze 50Ws? Jak to się ma dla lampy 300Ws?
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio