everand  Dołączył: 19 Wrz 2015
[K-50] + Sigma 17-50/2.8 mocowanie
Czy też macie jakieś luzy występujące na mocowaniu obiektyw-body, czy to u mnie czegoś brakuje (jakiejś uszczelki, gumy...)? Kiciak siedzi niemal nieruszony w bagnecie (może minimalny luz można wyczuć mocniej siłując), Sigma natomiast wyraźnie "stuka" - szczególnie, że jakiś "baran" zamienił w niej szeroki z krótkim końcem i kręci się odwrotnie...

dzidzi  Dołączył: 21 Lis 2011
everand napisał/a:
Sigma natomiast wyraźnie "stuka" - szczególnie, że jakiś "baran" zamienił w niej szeroki z krótkim końcem i kręci się odwrotnie...

Nie chce mi się wierzyć, że jakiś Baran dałby radę coś takiego zrobić, może Sigma tak ma :-P

Podpinam u siebie do K-3 kilka Sigm no i żadna nie ma takich luzów o jakich piszesz, posiadam 10-20, 90 Macro, 17-70 i 70-200 i wszystko jest ścisło zapięte/przylegające do bagnetu.

Może inny bagnet obiektywu a Body :-/

soyer76  Dołączył: 22 Lis 2014
U mnie ta Sigma z K10D nie ma żadnych luzów.

pawel12345  Dołączył: 20 Sty 2013
Sigma tak ma że ogniskowe są po przeciwnych stronach nic w kicie pentaxa.

Co do luzu na body, mam identycznie w takim samym zestawie, minimalny prze obrocie obiektywy, luz jest dlatego że dziurka blokady w bagnecie obiektywy jest nieco większa niż ten bolec.

JacekBomba  Dołączył: 25 Sty 2010
U mnie w zestawie z K5II też nie ma żadnych luzów

everand  Dołączył: 19 Wrz 2015
dzidzi napisał/a:
Sigma tak ma że ogniskowe są po przeciwnych stronach nic w kicie pentaxa.

Nie w nim jedynym... na mój niefart do tej pory miałem same zgodne a przeciwne do Sigmy

dzidzi napisał/a:
everand napisał/a:
Sigma natomiast wyraźnie "stuka" - szczególnie, że jakiś "baran" zamienił w niej szeroki z krótkim końcem i kręci się odwrotnie...

Nie chce mi się wierzyć, że jakiś Baran dałby radę coś takiego zrobić, może Sigma tak ma :-P

Podpinam u siebie do K-3 kilka Sigm no i żadna nie ma takich luzów o jakich piszesz, posiadam 10-20, 90 Macro, 17-70 i 70-200 i wszystko jest ścisło zapięte/przylegające do bagnetu.

Może inny bagnet obiektywu a Body :-/

Jak by nie patrzeć, któryś był pierwszy, co stwierdził że będzie odwrotnie - reszta (część) poszła "jak barany" w ślad, bez względu już który ;) Luz w każdym razie jest, ale może faktycznie sprzedali mi wersję do Canona ;)
Na poważnie chyba podskoczę do Sigmy i sprawdzę na innym egzemplarzu - trochę denerwujące.

Skocz do: