"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
Electrical engineers do it with less resistance ;)
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
CytatPozycje 1. - 3. to tessary, ostre w środku, na brzegach dopiero na f8.
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
CytatTriotar, to 3 soczewki, tessar - 4.
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
Jest fajne. C330 ma korektę paralaksy. Ma 2 spusty. Ale nie ma sensu tego kupować, gdy się nie chce wymieniać optyki. Optyka szerokokątna jest dodatkowo kiepska pod światło, więc wraz z zakupem trzeba zaopatrzyć się w osłonę.Paffcio napisał/a:Fajne są jeszcze Mamije z serii C - C3, C33, C330, czy ciut okrojone ich wersje - C220. Mają bardzo fajną optykę, zwłaszcza tę "blue dot", dodatkowo wymienną, ale ważą tyle co mały czołg
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
CytatZ TLRowego doświadczenia pamiętam tylko tyle, że ponieważ niski jestem, to szlag mnie trafiał, bo podświadomie fotografowałem z dołu. Lipa. :)
CytatJest fajne. C330 ma korektę paralaksy. Ma 2 spusty. Ale nie ma sensu tego kupować, gdy się nie chce wymieniać optyki.
M.W napisał/a:To już lepiej dozbierać do Hasselblada serii 500. Ostatnio na aukcji poszedł srebrny planar 80mm (piękny obiektyw i szkło oczywiście) za 800zl (kup teraz). Sonnara 150mm można już wyrwać za 600zl. A szerokie szkło już od 1000zł (strasze wersje tzw. beczki).
Pozdrawiam,
Paweł
Brak Pentaxa w Pentaxie
CytatRolleiflexa miał przerobionego, z lupą/wizjerem od Hasselblada
To właśnie miałem na myśli. Ten klocek ma sens jako aparat stacjonarny albo do rozbudowy. Poczciwy Seagull 4a mieścił mi się spokojnie do jednej z przegródek w Mekko s803. C330s zajmuje 2.M.W napisał/a:Jorge, ale to jest ciężkie. A optyka wcale nie jest taka tania (żeby to kosztowało 300-400zł a nie 700-800zł w górę).
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Fuji x100, X-Pro1 + XF 18/2 + XF 35/2, Nikon N90s (aka F90x) + 50/1.8D
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Tylko który to Tessar. Bo jest Haiou SA-85 orazCytatSeagull 4A (z korbką i Tessarem) to kopia Rolleiflexa z końca lat 50-tych.
Nie wiem czy był dobry, ale ten Haiou-31, bardzo ładnie rysuje. Do portretu bardzo dobry.CytatA ten Seagull to dobry był?
M.W napisał/a:Haiou-31
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron