K-70, S17-50/2.8, T70-200/2.8, P10-17(Fisheye), Metz44
everand napisał/a:Od ukazania K-70 mija chyba około 2 miesięcy jak zaczyna być w sprzedaży. Nie wiem jak to wyglądało wcześniej, czy to jest regułą, ale jak oceniacie kiedy realnie można by się go spodziewać u nas w sklepach (zakładam, że będzie u nas oferowany)?
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Było: K-30, DA35, DA50, DA16-45 -> K-3II 💡 S30art, S17-50, DA*50-135, FA70-210. Czasem obrazki wrzucam na https://www.instagram.com/surfingaroundearth/
*k10D + K3 II +DA 18-55mm + Sigma 18-50 + Sigma 50, DA 55-300mm+ Takumar S-M-C 50 f/1.4 +S-M-C 35/2+ Samyang fisz + sherpa 600R + Sigma 530 DG Super
„Gdybym potrafił opowiedzieć historie słowami, nie musiałbym dźwigać aparatu…” Lewis W.Hine
K-3: S 18-35 f1,8 A; S 17-50 f2,8; S 50-150 f2,8; DA 50 f1,8; DA 35 f2,4; P 18-135 WR,...
www.michfoto.pl
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Grzechotnik napisał/a:Zamiast flesza zainwestuj w blendę wbrew pozorom lepiej się sprawdzi.
Dużo różności
Grzenio napisał/a:Konkretnie to w wersji do Nikona.
Grzenio napisał/a:A jeszcze lepiej, zamiast prostego wyzwalacza, jest kupić sterownik YN560-TX
Grzenio napisał/a:Tyle, że te lampy do doświetlania portretów pod słońce raczej słabo się nadają bo nie będą działały z czasami krótszymi niż 1/180 sek.
Dużo różności
Wersja dla Canona nie potrafiła wybudzać lampy ze stanu uśpienia. Nie miała jednego ze styków. Tak przynajmniej było kiedyś. Jest nawet o tym informacja na stronie sklepu: https://mitoya.pl/blog/lampy_i_akcesoria/33_wspolpraca_wyzwalacza_rf603_z_aparatami_pentax Nie wiem, może od czasu gdy kupowałem te lampy i wyzwalacz (~1,5 roku temu) już się coś zmieniło.Fenol napisał/a:A czemu to konkretnie potrzeba wersji do Nikona? Bo ja to się nie znam i używam wersji do Canona![]()
Dużo różności
Ale do jakiegoś domowego studia to nie zawsze będziemy chcieli mieć lampę zapiętą na sankach w body. Poza tym lampa jest dużo cięższa niż sterownik. Wygodniej jest ze sterownikiem. Ja kupiłem z Chin za jakieś ~150zł więc niewiele drożej od wyzwalacza.Fenol napisał/a:A jeszcze lepiej jest kupić dwie III i jedną IV, którą będzie można mieć zapiętą na sanki i nią sterować trójkami, ale to już koszty![]()
Dużo różności
Jak kupowałem to już były wyzwalacze w wersji II a wtedy polecali mi właśnie wersję do Nikona. A wybudza Ci lampę ze stanu uśpienia jak wciśniesz spust migawki do połowy?Fenol napisał/a:Mam wyzwalacz RF603C II i wszystko śmiga normalniemoże problem dotyczył pierwszej wersji
![]()
Dużo różności