ME Super
PCS
ME Super
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
ME Super
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)
Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
zuka68 napisał/a:Ja kupiłem Samyanga 85/1,4 za 500zł od kolegi i na pewno ze mną zostanie... Fajne szkło i coś mi się zdaje, ze trudno je porównywać do 70/2,4, a tylko dodam, że pewnie nie jeden konkurs wygrał (też na forum Pentaxa bodajże w 2012) jak ktoś wie, jak go wykorzystać i ma dobry wzrok, bo trudno się ostrzy![]()
ME Super
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
krzychu1979 napisał/a:kojut, miałeś i nie masz, czyli jednak poszedł do ludzi![]()
krzychu1979 napisał/a:M42 ma dla mnie te przewagę, że podepne ten obiektyw również do Spotmatica który skutecznie zdobywa moje serce![]()
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.krzychu1979 napisał/a:Helios 40-2 - tutaj potrzebowałbym dobrego argumentu za nim przemawiającego.
Electrical engineers do it with less resistance ;)
Lenin napisał/a:Jest masakrycznie nieostry od pełnego otworu i trzeba go mocno przymknąć, minimum F8.
K-5IIs K-7 i git kit, 50A 1,7, M 135 3,5, DA 1:2,4 35 AL, Vivitar 28mm 1:2,8 , DFA 100mm F 2,8 WR, DA 1:4 15 ED AL, DA 1:2,4 70,DA1:1,8 50mm ,
http://mare7.web-album.org/,http://idzi-derek.flog.pl/
Pentax K-5 II | Pentax K-x | SIGMA 17-50mm EX DC | SIGMA Mini-Wide II 28mm 1:2.8 | DA 35mm 2.4 | DA 70mm 2.4 Limited | SMC-M 75-150mm 4 | METZ 52 AF-1 i Yongnuo 560 IV
Sent napisał/a:A skoro masz jeszcze analoga to plusem będzie pierścień przysłon, w DA mogę robić tylko na pełnej dziurze na analogu
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
ME Super
No właśnie. Na 1.5 przez wizjer to nawet ciężko ostrość właściwą ustawićADestroyer napisał/a:Magicznie malujący, nieobliczalny i nieprzewidywalny. Do F2.5 charakterystyczny swirly bokeh, od F4 piła tarczowa.![]()
krzychu1979 napisał/a:ADestroyer wrzucisz jakieś zdjęcie poglądowe?
Lenin napisał/a:IMHO za ceny wywoławcze ze znanego polskiego portalu aukcyjnego nie warto. I na dzień dobry wymiana smaru.