srutututu
macioh napisał/a:pleśn usuwają alkoholemma ktoś może jakąś instrukcję serwisowania
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
Cambo
asklop napisał/a:Kupiles za grosze i bedziesz mial obiektyw z efektem zmiekczeniado portretow.
milo napisał/a:A bedziesz uzywal z analogiem? Bo jesli tylko z cyfra to sobie daruj...
srutututu
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Ale ile tej pleśni
bEEf napisał/a:pleśniak bez pleśni to jak szarlotka bez jabłek
srutututu
Cytatczemu? obiektyw jest w świetnym stanie, ma tylko jedną, małą ryskę na pierścieniu do ustawiania przysłony no i troszkę pleśni w środku. do tego ogniskowa też mi odpowiada (po cropie).
Cambo
milo napisał/a:Chodzi mi o to ze jesli plesn jest na brzegach, to przy cyfrze nie bedzie miala znaczenia.
srutututu
macioh napisał/a:yhm. nie mam tego luksusu - muszę czyścić.
Cambo
milo napisał/a:Zrob jakies zdjecie na f/22 i pokaz.
srutututu
macioh napisał/a:
na to w sumie nie wpadłem. jutro się pobawię, teraz trochę ciemno![]()
Cambo
milo napisał/a:Ale im dluzszy czas, tym lepiej to wyjdzie.
srutututu
macioh napisał/a:tyle że mi się nie chcepoza tym zastanawiam się czy w ogóle warto, bo obraz w wizjerze wydaje mi się lekko rozmyty. myślałem że to coś ze mną, ale z takumarem 28/2.8 i kitem wszystko wraca do normy (obraz jest dużo bardziej kontrastowy).
Cambo
milo napisał/a:Toz to szczyt lenistwa ;)
srutututu
Cambo
milo napisał/a:Jak na moj gust mozesz spokojnie uzywac ... Tym bardziej ze na nizszych przyslonach bedzie tylko na plus.
srutututu
Cytatniby tak, tyle że to.. drażnimiło jest mieć świadomość że szkła są czyściutkie i nie czuć ich grzybkiem
![]()
Cambo
macioh napisał/a:niby tak, tyle że to.. drażni miło jest mieć świadomość że szkła są czyściutkie i nie czuć ich grzybkiem
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski