CytatZasada działania nie zmieniła się w stosunku do poprzednich modeli I'm Back - nadal opiera się ona o fotografowanie matówki umieszczonej w miejscu negatywu. Do tego ostatniego wykorzystywana jest 14-megapikselowa matryca Panasonic 34112 o rozmiarze 1/2.33 cala.
Aparaty szczęścia nie dają...
teta napisał/a:Marzył się wam kiedyś cyfrowy Pentax Spotomaric, Me super, a nawet K1000? Tak? No to spójrzcie do nowości u Optycznych
NAFO expansion is non-negotiable
Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!
Takie pomysły już były i, co więcej, były opatentowane. Zostały wszakże skutecznie uśmiercone. No bo jaka jest korzyść z produkowania samych ścianek cyfrowych, umożliwiających wyłącznie sam zapis cyfrowy, jak można zamiast tego sprzedać cały korpus z upchniętym przy okazji całym pierdylionem okrutnie nowoczesnych i niezbędnych funkcji? Tym sposobem idea tzw. idiotenkamera została na trwale przeniesiona do topowych wyrobów wszystkich producentów branży foto.JacekK napisał/a:Poczekam aż ktoś wymyśli wkładkę cyfrową w kształcie zwykłej kasetki na film z wystającym "językiem " pełnoklatkowej matrycy.
JacekK napisał/a:Poczekam aż ktoś wymyśli wkładkę cyfrową w kształcie zwykłej kasetki na film z wystającym "językiem " pełnoklatkowej matrycy.
I najlepiej jakby miała góra 12 Mpx i wielgachne piksle.
Możesz napisać, o które patenty chodzi (w obu przypadkach)?Wiktor napisał/a:Taki pomysł zastał zrealizowany. Dokonali tego Izraelczycy na początku powstawania fotografii cyfrowej ale patent o ile pamiętam wykupił za grube miliony $ Kodak(chyba powyżej 10) i pomysł przepadł tak jak i wiele patentów w dziedzinie motoryzacji które były w brew interesom koncernów naftowych.
NAFO expansion is non-negotiable
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
Kytutr napisał/a:Możesz napisać, o które patenty chodzi (w obu przypadkach)?
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Wiktor napisał/a:Chyba rozdzielczość była to porównywalna do pierwszego aparatu cyfrowego MAVIC
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q