Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
ni ma na allu - rzeczywiście musi być dobry albo rzadki :Dplwk napisał/a:Pentax K-5 IIs
bakulik napisał/a:Z całym szacunkiem dla Pentaksa, do manualnych obiektywów bardziej polecałbym bezlusterkowca. ...
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
dokładnie tak myślałem gdy na próbę przygarnąłem a7 ale nie dogadaliśmy się i oddałem, choć teraz myślę, że może dałem jej za mało czasu :D ale dziewczyna może mieć inne upodobania co do guzikologii i wizjeraRyszard napisał/a:... jest szansa na niedrogie FuFu ze stajni Sony, bo w Pentaksie to tylko APS. Trzeba jednak wziąć do ręki i samodzielnie spróbować, bo to całkiem co innego niż wizjer w lustrzance.
cristof napisał/a:rzeczywiście musi być dobry albo rzadki
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Wyłącznie w Sony jest szansa na aparat małoobrazkowy mieszczący się w budżecie. W Olympusie i Fuji nie ma ich w ogóle, a w Panasie baaardzo drogo.cristof napisał/a:postno OK a jeśli bezlusterkowiec to co? tylko Sony?
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Myślę, że wcześniej czy później będzie wołać surówkę bo bardzo zaangażowana jest. Póki co sam koncept podpięcia starych maziastych szkieł jest na topie.Kot72 napisał/a:Pytanie zasadnicze , czy zainteresowana będzie wywoływać rawy czy poprzestanie na zdjęciach z aparatu ? Jeśli format Jpeg to raczej Fuji . Obiektywy systemowe są drogie nawet używane . Może niech jednak na początek kupi Pentaxa .
słuszna uwaga choć wiem, że chodzi raczej o kreację klimatu w obrazku niż o cropRyszard napisał/a:...
Nie żebym się tam ślinił do pełnej klatki, po prostu skoro chodzi o historyczną szklarnię od małego obrazka, to fajnie by było przywrócić tym obiektywom naturalne warunki pracy