*ist DS + DA 35/2.4 | K20D + D-BG2 + O-ME53 + DA 21/3.2 | K-5 II + D-BG4 + O-ME53 + DA 50/1.8
Samyang 8/3.5 | Tam 90/2.8 | Tam 70-300/4.0-5.6
ME-Super + Winder ME II + M 28/2.8 | K 50/1.4
K-373, 11-300 mm f/1.7-4.0, sunpaki i agfatroniki, LX15, XZ-1
Jakoś tak zawsze wychodzi, że jednak preferuję "nówki"Ryszard napisał/a:Rafi, aha, nie lubisz używanych?
Nie wiem co przyniesie K-3 III, ale cena (prawdopodobnie w okolicach 200 000 JPY) jest porównywalna do FF (potrzeby nie widzę), a do FF szkieł u mnie brak...Kuba Nowak napisał/a:Rafi, właśnie z tego względu, mając K-30 kupiłem na rynku wtórnym K-3 i jestem zadowolony. Jeśli dla Ciebie K-3 to za mało, to z KP też powinieneś być zadowolony. Nie trzeba mieć od razu najdroższego topu, przejście z 16. na 24 Mpix daje duży przeskok.
kaSetka z zabawkami
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
Rivelv napisał/a:jak pojawi się nowy to może starsza wersja (np KP) troche stanieje
kaSetka z zabawkami
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
*ist DS + DA 35/2.4 | K20D + D-BG2 + O-ME53 + DA 21/3.2 | K-5 II + D-BG4 + O-ME53 + DA 50/1.8
Samyang 8/3.5 | Tam 90/2.8 | Tam 70-300/4.0-5.6
ME-Super + Winder ME II + M 28/2.8 | K 50/1.4
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:twój drugi link nie spełnia założeń.
Nie jest aps-c
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:...nawet z mniejszą matrycą można osiągnąć taki pułap ceny.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Dokładnie. I to jest znakomite rozwiązanie. Dla mnie taki smartfon jest odpowiednikiem kompaktowych aparatów na klisze. I trzeba przyznać, że pod względem możliwości je przerósł. Jakość zdjęć z telefonów będzie rosnąć i zapewne już niedługo osiągnie poziom naszych pierwszych DSLRów. Do tego trzy obiektywy (np. odpowiedniki 16, 31 i 77mm) potrzeba coś jeszcze?rychu napisał/a:Kowalskiemu pozostaje smarkfon?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:taki smartfon jest odpowiednikiem kompaktowych aparatów na klisze. I trzeba przyznać, że pod względem możliwości je przerósł. Jakość zdjęć z telefonów będzie rosnąć i zapewne już niedługo osiągnie poziom naszych pierwszych DSLRów
Kodak pozdrawia.rychu napisał/a:spodziewać się należy skurczenia firm stricte foto do wytwórni garażowych i "lawinowego" bankructwa produkujących akcesoria. To czarny scenariusz ale prawdopodobny
Pentax K10D | Sigma 17-70 F2.8-4.5 macro, Weltblick 300 F5.6, Phoenix 650-1300 (2600 z TC x2)
Lumix GX80 | Lumix G 12–32 f/3.5–5.6, Lumix G 45-150 f/4.0-5.6, Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
Pozdrawiam
Artur
---------------------------------
Większość technicznych pojęć jest mi obca, ale nie przeszkadza w pstrykaniu ;)