SaN
puch24 napisał/a:Przede wszystkim odpuść N D600 - jeśli już, to D610. D600 ma fabryczny problem z migawką, osadzającą zanieczyszczenia na matrycy, i z niedawnego komunikatu Nikona w tej sprawie wynika, że nawet działania serwisowe nie zawsze likwidują problem.
K-5 II , K100D, Z-70, P-30. SMC-M 28 3.5, S 17-50 2.8 itp. itd.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
... No właśnie już nie. Nikon przyznał się (pod presją rynku chińskiego) i oficjalnie stwierdził, że był problem, oraz że będzie wymieniał aparaty z tą wadą nawet po gwarancji.Atimis napisał/a:Dokładnie tak
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
adamussss napisał/a:jako 7 letni uzytkownik Pentaxa
Benek napisał/a:adamusssss-trolussssss
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
w końcu kolor systemu zobowiazuje >> http://www.youtube.com/watch?v=ntpgeMdcdcUCytatże Canon produkuje lepszy kolory, a nikon ma zafarb żółci.
philip100 napisał/a:zawsze się okazuje, że najlepsze efekty daje sprzęt, którego nie mamy
Po zakupie FF i obpstrykaniu wszystkiego wokół siebie, stwierdziłem, że różnicy między crop'em, a małym obrazkiem nie ma żadnej. Za to coraz bardziej podobają mi się sample z MF
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
I w dodatku na zielonym programie. A żeby obciachu nie było, to zielone na gałce ma zaklejone czarną taśmą Widziałem na własne oczy.arQ napisał/a:chyba, że prawdziwy profi CiN psrtyka w JPEG,
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Nie ma czegoś takiego jak kolor surowego RAWa. Zawsze musi być jakoś demozaikowany.adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
no to jak chcesz być znanym fotografem to musisz kupić Canona, nie ma wyjścia...adamussss napisał/a:Jednak coś w tym może jest faktycznie, bo dlaczego Tyszka i inni znani fotografowie w PL i za granicą używają Canona lub Hasselblada?
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio
romeck napisał/a:adamussss napisał/a:kolor surowego rawa
Coś takiego nie istnieje. Kropka.