Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
Piwo lepsze
bEEf napisał/a:

Wg mnie, to raczej kwestia smaku...
I tego, że takie tematy do niczego nigdy nie prowadzą.
A na wieczór lepsze :-B

Pewnie, ze piwo lepsze :mrgreen:
Powiadasz, kwestia smaku... hmm. Poza tym w aikido nigdy nie ma wymiany ciosow...
Przeciwnik uderza i leci... Wystarczy mu w tym tylko umiejetnie pomoc :mrgreen:
BTW,
Wlasnie zastanawialem sie nad wykonaniem emulatora stykow do obiektywu pozbawionego ich... Mikroporocesor sterujacy, dwa przyciski na module przyklejonym do korpusu obiektywu lub w wykonanym gripie do recznego ustawienia wybranej przeslony.

Przelacznik z wyswietlaczem pokazujacy wybrane ustawienie - elektronicznie symulowane styki jak z obiektywu o pozycji A. Program w mikrokontrolerze ustalajacy wlasciwa wielkosc otworu przeslony...
Najwygodniej jest wejsc z okablowaniem do korpusu...
Mierzyles moze wartosci rezystancji dla styku w obiektywie SMC-A 50/1.7 dla pozycji A przy roznych wartosciach przeslony?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tok'Ra napisał/a:
Pewnie, ze piwo lepsze

No ba!

Jestem wlasnie po degustacji 0,75 Trappe Quadrupel - O kurde, dawno czegos tak dobrego nie pilem! I do tego te magiczne 10% ... :-P :evilsmile:

(z naturalnego warzenia!)

zy  Dołączył: 29 Lis 2006
zeby dodac smaczek fotograficzny to mamy tutaj piwo ktore sie nazywa 'Het Canon' ze stajni Grolsch'a

i ma tylko marne 13% :-B

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Właśnie próbowałem zmierzyć, ale jakieś głupoty mi wychodzą. Chyba baterie w mierniku siadły, bo po zwarciu próbników wskaźnik szaleje :-/

Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
zy napisał/a:
zeby dodac smaczek fotograficzny to mamy tutaj piwo ktore sie nazywa 'Het Canon' ze stajni Grolsch'a

i ma tylko marne 13% :-B

No tak. Ale wystarczy sie takim zakrztusic i .... :mrgreen:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
a ja sobie obalam OBOLONA pszenicznego niefiltrowanego ... ktora to...? juz 3 :-B :-B :-B

Dobra, poddaje się. Niech ktoś powie, pomiędzy stykiem a czym mierzyć ten opór, bo jakbym się nie starał, to wychodzi zwarcie (tzn opór <1Ohm).
Jakaś specyfikacja?

Poza tym Wy se kurna piwko pijecie, a mnie nawrót przeziębienia właśnie strzelił i jak będe miał haloony, to od gorączki. Życie jest niesprawiedliwe :-(

bEEf napisał/a:
Niech ktoś powie, pomiędzy stykiem a czym mierzyć ten opór, bo jakbym się nie starał, to wychodzi zwarcie (tzn opór <1Ohm).

Powinno byc miedzy stykiem a obudowa...

Cytat
Powinno byc miedzy stykiem a obudowa...

Też tak myślę, ale albo wskazuje głupoty, albo opór jest tak mały, że mój omomierz nie daje rady - wkazuje wciąż w okolicach 1 Ohm, niezależnie co ustawię.

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
A umnie Lech.. dawno nie pilem ale jakos szczegolnie mnie nie urzekl...
Grzesiek

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
to może takie?
http://cgi.ebay.com/Museu...1QQcmdZViewItem

tylko trza sie spieszyć bo niezła walka :shock:

Zibi1006  Dołączył: 13 Lip 2007
Ekhem.....czy mi sie wydaje czy ten browar idzie już za ponad 500 tyś. dolarów? :shock:

Zibi1006 napisał/a:
Ekhem.....czy mi sie wydaje czy ten browar idzie już za ponad 500 tyś. dolarów?

Ekhem.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie wypada kupować, jesli w chacie nie ma się złotego pisuaru.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Jarek Dabrowski, wątpliwe, żeby to się do picia nadawało jeszcze.

Skocz do: