Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
OPERA - przegladarka - pytanie
sluchajcie - jak zrobic zeby przegladarka ignorowala bledy na stronie www
np. cyberfotonie laduje mi sie bo ma bledy.....

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Eeee jakie błędy? Mi sie cyberfoto ładuje bez problemów.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
zorzyk, w IE laduje sie bez problemow....ale opera wywala bledy (tzn. jak zaznacze ze ma sie otworzyc konsola w przypadku napotkania bledu) i "zawiesza" ladowanie strony :roll:

motomouse  Dołączył: 14 Sie 2007

no faktycznie..... ale strona działa normalnie

kivirovi  Dołączył: 25 Kwi 2006
to i ja sie przylacze ale z lamerskim pyt.: skonfigurowalem opere jako klijenta poczty i przez kilka dni dzialal prawidlowo, az pewnego dnia zaczal sciagac, pokazal ze zaladowal nowe wiadomosci po czym w skrzynce pust? Tak jest do dzis, sciaga maile ale nie ma ich nigdzie :shock:

nie znam się na M2 :-/

motomouse  Dołączył: 14 Sie 2007
kivirovi napisał/a:
skonfigurowalem opere

http://pl.opera.com/support/

usenet : pl.comp.mail

...ale te błędy javascrit odnoszą sie (u mnie) do zablokowanych przez Kasperskiego stron reklamowych

"Syntax error while loading: line 1 of linked script at http://imppl.tradedoubler...67152)340452974 GIF89a
"

coś takiego masz?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
skonfigurowalem opere jako klijenta poczty

Błąd. Najlepszą rzeczą, którą można zrobić z klientem poczty w Operze, to nie używać go.

Dwa razy próbowałem (w sporych odstępach, naiwnie myśląć - może poprawili itp). Bo ładnie wygląda i fajny na oko. Efekt - raz wywalenie wszystkich maili w kosmos (otwierasz, a tu siuprajz, nic nie ma), raz jakaś totalna rozpierducha (nie pamiętam już).

Myślałem, że to ja coś nie teges albo pech, ale od tego razu przeczytałem już parę podobnych relacji. Twoja jest kolejna. Jest szansa, że maile są na dysku, tylko np zablokował się jakiś filtr, tak czy inaczej, program pocztowy nie powinien robić takich numerów.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
bEEf, nie przesadzaj, używam klienta pocztowego w operze od wielu lat, obsługuje mi 8 kont, nie mam żadnych problemów. Wirków nie ściąga, chociaż antywira nie używam.
kivirovi, powodów może być kilka, może przekierowałeś pocztę do jakiegoś katalogu albo ustawiłeś filtr spamu za silny (najlepiej samemu zdefiniować), wtedy pocztę przychodzącą będziesz miał w katalogu "spam"

Pentagram, może. Ale wiesz - miałem pecha to się i zraziłem.

a co Ci się stało? :->

Cytat
a co Ci się stało?

Pentagram, a nie wiem, gardło mnie jakoś ostatnio boli - infekcja cy cuś ;-)

A jeśli pytasz o operę, to napisałem wyżej - maile mi wywaliło. Wszystkie. Jakoś tak po dwóch tygodniach używania.

ups, to współczuję, podwójnie :-|

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
bEEf napisał/a:
A jeśli pytasz o operę, to napisałem wyżej - maile mi wywaliło. Wszystkie. Jakoś tak po dwóch tygodniach używania.

W thunderbirdzie trzymam maile równo 2 lata. Ogolnie - z kilku kont - to juz z 300 Mb tekstu sie uzbieralo (zalaczniki raczej kasuje...)

Przeszedl juz niezliczone update'y i 2 pady silnika - ale wystarczylo wgrac "profiles" do nowej instalacji i po krzyku.

alkos, no właśnie używam teraz TB. Ma parę niedoróbek, ale ze wszystkich darmowych najbardziej przypomina mi "dużego" Outlooka, którego mam w pracy i jest dla mnie wzorem funkcjonalności klienta poczty. Serio.

bEEf napisał/a:
"dużego" Outlooka, którego mam w pracy i jest dla mnie wzorem funkcjonalności klienta poczty.

A, nie pracowalem.

Za to maly ołtluk to dopiero mial niedorobek. Co cie tak drazni w TB? :-)

Cytat
Co cie tak drazni w TB?

Nie no niewiele, inaczej bym nie używał. Różne pierdółki mam wrażenie nie działają jak powinny.

- Jedna rzecz poważna: mam skonfigurowane 4 konta. Ostatnie z nich (i pech chciał - najważnejsze) jakoś się "źle skonfigurowało". Objawia się to tym, że a) nie jest uwzględniane w opcji "ściągnij po uruchomieniu, pomimo włączenia odpowiedniej opcji, oraz b) spam jest oznaczany jako spam, ale nie wędrugie do osobnego katalogu, również pomimo zaznaczenia opcji. Inne konta działają ok, a to się uparło i kicha. Konfigurowałem nawet ponownie i nic - tak jakby coś się zacięło. Myślę, że reinstalacja by pomogła, ale nigdy mi się nie chce.

- Jest super grupowanie pod 'G', ale trójkącik oznaczający kierunek sortowania wyświetla się po użyciu tej opcji odwrotnie. Niby nic, a wkurza.

- Czasem nie wyświetlała mi się lista maili w katalogu, trzeba było coś poczarować i się "odtykało". Ale od dłuższego czasu jest ok, może poprawili z którymś tam updatem.

bEEf napisał/a:
Myślę, że reinstalacja by pomogła, ale nigdy mi się nie chce.

Uzywam wersji Portable. Cos sie sypie (zazwyczaj z mojej winy, jakies add-on'y i takie tam) - sciagam na nowo, wypakowuje, podmieniam Profiles. Zazwyczaj pomagało... :-)

bEEf napisał/a:
Jest super grupowanie pod 'G',

o cholera, nie wiedzialem! Dzieki, niezle :-D

Skocz do: